Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Be EU. Cine câștigă războiul pe comisarul european. Gâlceava din România nu e văzută cu ochi buni în Europa

Be EU. Cine câștigă războiul pe comisarul european. Gâlceava din România nu e văzută cu ochi buni în Europa

Be EU. Cine câștigă războiul pe comisarul european. Gâlceava din România nu e văzută cu ochi buni în Europa
30 Oct 2019   •   11:37

Nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de comisar european a provocat o reacţie virulentă din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului susţine că premierului demis nu mai are legitimitatea de a propune un candidat din partea României. 

În replică, Dăncilă îi transmite că a respectat legea şi condiţiile impuse de oficialii europeni şi l-a propus pe Victor Negrescu pentru un post de comisar în viitoarea comisie europeană. Decizia finală aparţine acum Ursulei van der Leyen.

Sabina Iosub a arătat, la rubrica Be EU, de la Antena 3, că scrisoarea semnată de Ursula van der Leyen, prin care se solicita României nominalizarea cât mai rapidă a unui nou comisar, i-a fost adresată premierului demis Viorica Dăncilă.

Scrisoarea Ursulei van der Leyen a venit în contextul în care Franța și Ungaria au trimis deja noile propuneri de comisari europeni. Mai mult, propunerea Ungariei, Oliver Varhelyi, a fost deja acceptată la nivelul Comisiei Europene, așa cum reiese din mesajul de mulțumire postat de acesta pe Twitter.

„Așadar, urma mutarea României, pe care o și cere, de altfel, Ursula von der Leyen în scrisoarea sa”, spune Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub be EU Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close