Antena 3 CNN Externe Tragedie în Israel. Cel puțin 44 de morți într-o busculadă la o sărbătoare religioasă

Tragedie în Israel. Cel puțin 44 de morți într-o busculadă la o sărbătoare religioasă

Tragedie în Israel, în timpul unei sărbători religioase. Zeci de persoane au murit și altele au ajuns în stare gravă la spital în timpul unei sărbători religioase.

Tragedie în Israel. Cel puțin 44 de morți într-o busculadă la o sărbătoare religioasă
de Laura Dinu    |    30 Apr 2021   •   07:26

Cel puțin 44 de oameni au murit după ce o busculadă de proporții s-a creat în timpul pelerinajului. Alți peste 100 au fost răniți, iar, dintre aceștia, 38 sunt în stare critică. 

Busculada s-a produs după ce ar fi existat o alertă cu bombă, iar oamenii ar fi luat-o la fugă pe scări. Totodată, jurnaliștii de la BBC scriu că o balustradă ar fi cedat. 

Șase elicoptere și zeci de ambulanțe au ajuns la fața locului pentru a-i evacua pe răniți și pentru a le acorda primele îngrijiri medicale. De asemenea, la fața locului a fost amenajat un spital de campanie. 

Peste 100.000 de oameni au participat la pelerinajul de la muntele Meron, pe care primul ministru, Benjamin Netanyahu, l-a descris ca pe un „dezastru de proporții”, Acesta a declarat că se roagă pentru victime.

Această sărbătoare este cel mai mare eveniment organizat în Israel, de la începutul epidemiei SARS-CoV-2, cu un număr extrem de mare de participanți, în ciuda îngrijorării legate de răspândirea virusului. 

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close