Antena 3 CNN Externe Caniculă de Anul Nou în Australia: Temperaturile au depăşit 40 de grade în sudul ţării

Caniculă de Anul Nou în Australia: Temperaturile au depăşit 40 de grade în sudul ţării

Caniculă de Anul Nou în Australia: Temperaturile au depăşit 40 de grade în sudul ţării
Sursa foto: Foto: moillusions.com
31 Dec 2010   •   16:47

Vreme la extreme în Australia. Cele peste 40 de grade Celsius din sudul ţării au adunat pe plaje mii de oameni. Asta în timp ce în nordul Australiei 200.000 de oameni au fost afectaţi de inundaţii după ce mai multe râuri au ieşit din matcă.

Australienii din sudul ţării se bucura de cele mai însorite zile ale acestui an. Meteorologii au anunţat temperaturi în creştere şi pentru următoarea perioadă, iar oamenii nu au ezitat să ia cu asalt plajele. Temperaturile de peste 40 de grade celsius au fost resimţite şi la grădinile zoologice.

Căldura nu a adus numai veşti bune pentru australieni. Pompierii s-au luptat ore întregi cu mai multe indendii de vegetaţie care au izbucnit în sudul ţării. În nord situaţie este disperată, de această dată din cauza inundaţiilor. Peste 200 de mii de oameni au fost afectaţi după ce mai multe râuri au ieşit din matcă din cauza ploilor abundente.

Autorităţile au luat măsuri fără precedent după ce inundaţiile s-au extins pe o suprafaţă mai mare decât cea a Franţei şi Germaniei combinate.

Cea mai afectată localitate este Rockhampton, unde drumurile naţionale au fost blocate, circulaţia trenurilor a fost întreruptă şi zborurile de pe principalul aeroport, suspendate.

×
Subiecte în articol: canicula anul nou Australia
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close