Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce face Iohannis la Bruxelles pentru România. Carmen Avram: Președintele României face un confortabil nimic

Ce face Iohannis la Bruxelles pentru România. Carmen Avram: Președintele României face un confortabil nimic

Ce face Iohannis la Bruxelles pentru România. Carmen Avram: Președintele României face un confortabil nimic
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
02 Iul 2019   •   17:44

Premierul bulgar Boiko Borisov a discutat cu Frans Timmermans despre condițiile în care i-ar putea susține candidatura pentru președinția Comisiei Europene, într-o înregistrare publicată pe Facebook și în condițiile în care liderii UE nu au luat încă o decizie.

Borisov îi cere lui Timmermans o listă de "lucruri importante", inclusiv un centru internațional pentru gaze în Bulgaria, aderarea acesteia la spațiul Schengen și eliminarea unui program care monitorizează eforturile Bulgariei privind lupta împotriva corupției.

Carmen Avram a postat un mesaj cu privire la aceste negocieri în care laudă inițiativa premierului bulgar și critică lipsa de reacție a președintelui Iohannis.

”La Bruxelles e bătălie mare! Se negociază intens posturile la vârful instituțiilor UE. Premierul bulgar face jocurile cu indrăzneală şi patriotism: te susțin dacă bagi Bulgaria in Schengen şi ne ridici MCV, le spune pretendenților. Ce face Preşedintele României? Un confortabil nimic”, a spus Carmen Avram, pe contul de Facebook.

Totodată, europarlamentarul PSD Carmen Avram a avut o intervenție telefonică la Antena 3, în care a explicat situația.

”Politica la Bruxelles se face prin negocieri. Au început bășcăliile. Se încearcă să se obțină cele mai lungi negocieri din istoria Uniunii Europene. Nu se aude absolut nimic despre Iohannis în aceste negocieri. Nu a existat nicio știre despre vreo candidatură la președenția Consiliului European. Am descoperit că e un fake news, poate fabricat la București”, a spus Avram.

×
Subiecte în articol: carmen avram Iohannis Bruxelles negocieri
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close