Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu țările care nu au impus restricții. Suedia și Japonia, rezultate opuse la o strategie similară

Ce se întâmplă cu țările care nu au impus restricții. Suedia și Japonia, rezultate opuse la o strategie similară

Suedia și Japonia au fost două dintre statele care au urmat un model propriu și nu au impus restricții majore pentru combaterea răspândirii COVID-19. Rezultatele însă, au fost diametral opuse. 

Ce se întâmplă cu țările care nu au impus restricții. Suedia și Japonia, rezultate opuse la o strategie similară
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   19:24

Starea de urgență din Japonia s-a încheiat luni iar cazurile noi de infectare cu noul coronavirus au scăzut la doar câteva zeci pe zi. Totuși, în această țară nu au existat restricșii de circulație iar magazinele  și restaurantele au fost deschise. Japonia a testat doar 0,2% din populație dar totuși a înregistrat mai puțin de 900 de decese, adică 7 morți la un milion de locuitori. 

În Europa, Suedia nu a impus restricții. Școlile și restaurantele au rămas decshise. Autoritățiile s-au bazat pe responsabilitatea cetățeniilor, pe care i-au încurajat să rămână acasă când se simt rău și să mențină distanțare fizică atunci când sunt în public.

În Suedia însă rezultatele au fost total diferite față de Japonia, numărul morților de COVID-19 a ajuns la peste 4.200 iar rata deceseleor este de 420 la un milion de locuitori. Cu toate acestea, autoritățiile ăși apără decizia. 

Ce se întâmplă cu țările care nu au impus restricții

×
Subiecte în articol: Suedia japonia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close