Antena 3 CNN Externe Celebrele canale din Veneția, ”curățate” de pandemia de coronavirus. Apa a devenit brusc cristalină

Celebrele canale din Veneția, ”curățate” de pandemia de coronavirus. Apa a devenit brusc cristalină

Celebrele canale care atrag milioane de turiști în Veneția au suferit, recent, o schimbare radicală. Apa acestora a devenit cristalină, după o lungă perioadă tulbure.

Celebrele canale din Veneția, ”curățate” de pandemia de coronavirus. Apa a devenit brusc cristalină
Sursa foto: Pixabay.com
18 Mar 2020   •   11:14

Măsurile luate de autoritățile italiene pentru a preveni răspândirea noului COVID 19 au îmbunătățit, și în Veneția, calitatea aerului și a apei. Acest lucru a fost vizibil, în special, în apa canalelor care atrag anual milioane de turiști. Aceasta a devenit limpede precum cristalul, lăsând peștii să iasă la vedere. 

Întreaga țară este blocată încă din data de 9 martie, pentru a încetini răspândirea temutului virus. Fără milioanele de turiști, canalul a cunoscut o scădere dramatică a poluării, apa devenind transparentă și o muțime de pești ieșind la iveală. Aceștia nu au mai fost vizibili, până acum, niciodată.

Potrivit unui raport al Parlamentului European din februarie 2019, bărcile alimentate cu motorină contribuie la nivelurile „îngrijorătoare” de poluare atât în ​​aer cât și în apă, în Italia.

Și în România, reprezentanții Ministerului Mediului au declarat ieri că nivelurile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită, iar oficialii spun că se reconfirmă, în acest mod, ipoteza conform căreia principala sursă de poluare din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier.

×
Subiecte în articol: Venetia apa curata poluare coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close