Antena 3 CNN Externe China. Guvernul a interzis achiziţionarea a mai mult de două locuinţe

China. Guvernul a interzis achiziţionarea a mai mult de două locuinţe

China. Guvernul a interzis achiziţionarea a mai mult de două locuinţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Feb 2011   •   13:39

Chinezii sunt maeştrii restricţiilor. După ce zeci de ani au impus oamenilor să nu aibă mai mult de un copil, regimul de la Beijing impune limite şi la numărul de case! Chinezii care deţin cel puţin două proprietăţi în marile oraşe nu mai au voie să-şi cumpere o altă locuinţă.

Chinezii deja proprietari s-au grăbit să-şi cumpere apartamente până în 17 februarie, data intrării în vigoare a legii prin care guvernul restricţionează numărul de proprietăţi deţinute de o singură persoană. Regimul de la Beijing este convins că prin această măsură va ajuta populaţia şi va preveni specula imobiliară.

Potrivit noilor reguli, nicio persoană care are mai mult de 2 apartamente în marile oraşe nu va putea face o nouă achiziţie. Iar cei care au domiciliu în altă localitate nu poate avea în metropole mai mult de un apartament.

În oraşele mai mici restricţiile sunt diferite. Cumpărătorii deja proprietari, sunt nevoiţi să dea un avans de minim 60 la sută din preţul locuinţei la o nouă achiziţie, iar ratele lunare cresc cu 10 la sută.

Mulţi potenţiali cumpărători au amânat planurile de cumpărare din cauza stricteţii din momentul plăţii contribuţiilor la stat.

Specialiştii spun că noile reguli vor face ca numărul tranzacţiilor să scadă, dar, datorită dezvoltării pieţei imobiliare, preţurile vor rămâne la acelaşi nivel.

 

×
Subiecte în articol: China apartamente
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close