Antena 3 CNN Externe Convoiul umanitar din România a ajuns în Croația! Ţara se cutremură în continuare, iar casele arată ca după război

Convoiul umanitar din România a ajuns în Croația! Ţara se cutremură în continuare, iar casele arată ca după război

Convoiul umanitar trimis de către Guvernul României a ajuns în Croaţia. Mai multe paturi, saci de dormit, saltele şi containere vor deservi persoanele care au rămas fără o locuinţă în urma cutremurului puternic de marţi. Sprijinul a fost trimis ca urmare a activării mecanismului de protecţie civilă. Standard

Convoiul umanitar din România a ajuns în Croația! Ţara se cutremură în continuare, iar casele arată ca după război
Sursa foto: Hepta
de Vlad Ungar    |    01 Ian 2021   •   12:15

Convoiul umanitar format din 8 camioane, mai multe microbuze și mașini a plecat ieri dimineaţa din poligonul Inspectoratului pentru Situații de Urgență către punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 autostradă, iar în această dimineaţă a ajuns în Croaţia.

Reporterul Vlad Ungar se află în continuare în Croaţia şi vine cu cele mai noi informaţii

''În loc să îşi petreacă noaptea de Revelion cu familia, pompierii români au venit aici, în Croaţia, o zonă extrem de afectată de cutremure. Convoiul a transportat de la Bucureşti până într-o localitate foarte aproape de Zagreb 100 de paturi, 100 de saltele, dar şi 14 containere pentru locuit', a relatat Vlad Ungar.

Ţara noastră a dat încă o dată dovadă de solidaritate şi a trimis sprijin Croaţiei o parte din materialele necesare pentru suportul localnicilor care au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

30 de români au însoţit convoiul şi vor ajuta croaţii sinistraţi

De altfel, aproximativ 30 de persoane, pompieri şi militari, au însoţit convoiul şi vor rămâne în regiunea croată afectată de seismul puternic pentru a ajuta la montarea construcţiilor.

''După un drum destul de lung peste 1350 de km şi vreo 27 de ore am ajuns cu bine la destinaţie împreuna cu colegii de IGSU. Drumul a fost bun, greu, dar am ajuns cu bine şi asta înseamnă foarte mult pentru noi să ajutăm persoanele sinistrate de aici'', spune Gheorghe Alecsei, președintele Autorităţii Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

România oferă ajutoare în valoare de 640.000 de lei

Guvernul României a anunţat că ajutorul oferit Croaţiei este de aproximativ 640.000 de lei, iar acesta vine după ce autorităţile de la Zagreb au activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, ca urmare a seismului.

''Oferta noastră de sprijin către Croaţia a fost acceptată şi am reuşit să aducem containere de dormit, paturi, saltele'', a spus Joe Stroescu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Transmisiune din Petrinja, cel mai afectat oraş de cutremur

Cutremurul puternic a avut loc marți, în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb. Seismul a înregistrat o magnitudine de 6,4 și a pus la pământ jumătate din clădirile din localitatea Petrinja.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului şi alte câteva zeci au fost grav rănite.

Citiţi şi: Un nou cutremur a avut loc în Croaţia, în primele ore ale Noului An

 

 

×
Subiecte în articol: cutremur Croatia convoi seism zagreb
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close