Antena 3 CNN Externe Copacul simbol din Sierra Leone, la care se ruga o ţară întreagă, a fost cuprins de flăcări! - VIDEO

Copacul simbol din Sierra Leone, la care se ruga o ţară întreagă, a fost cuprins de flăcări! - VIDEO

Arborele de bumbac uriaș din Sierra Leone, un simbol al libertăţii în jurul căruia se strângeau persoane pentru a se ruga sau demonstra, a fost ținta unui incendiu misterios.

Copacul simbol din Sierra Leone, la care se ruga o ţară întreagă, a fost cuprins de flăcări! - VIDEO
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
03 Feb 2020   •   11:12

Una dintre emblemele Sierra Leone, un arbore de bumbac uriaş aflat în capitala Freetown, a fost ţinta unui incendiu misterios, iar experţi urmează să constate pagubele suferite de venerabilul gigant, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Imaginile video difuzate pe reţelele sociale arată flăcări spectaculoase care păreau să ardă în scobitura copacului în noaptea de joi spre vineri, în timp ce trecătorii se opresc pentru a urmări spectacolul în centrul oraşului Freetown.

Pompierii au reuşit să stingă focul, a declarat un oficial al Ministerului de Interne. "Nu există victime. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina cauzele incendiului", a mai spus el.

Pentru moment nu se cunoaşte încă gravitatea pagubelor care ar putea pune în pericol supravieţuirea arborelui, vechi de sute de ani şi înalt de câţiva zeci de metri.

Arborele care acoperă cu ramurile sale înalte străzile şi clădirile din jur, în mijlocul unui sens giratoriu, face parte din istoria Sierra Leone şi a oraşului Freetown. Potrivit tradiţiei, sub acest arbore de bumbac s-au rugat şi s-au odihnit primii colonişti, sclavi care au debarcat din America de Nord unde şi-au câştigat libertatea luptând în timpul Războiului de Independenţă, la sfârşitul secolului al 18-lea.

Este un simbol al libertăţii în jurul căruia încă se strâng persoane pentru a se ruga sau demonstra. De asemenea, arborele uriaş serveşte ca refugiu pentru lilieci şi păsări răpitoare.

Copacul a mai fost afectat de flăcări în 2018, potrivit pompierilor.

"Consiliul municipal din Freetown a chemat un specialist pentru a evalua pagubele", a declarat primarul capitalei Freetown, Yvonne Aki-Sawyer, pe Facebook.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: copac simbol Sierra Leone
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close