Antena 3 CNN Externe Coronavirus: 80 de morţi, aproape 3.000 de bolnavi. Cercetătorii lucrează la crearea unui vaccin

Coronavirus: 80 de morţi, aproape 3.000 de bolnavi. Cercetătorii lucrează la crearea unui vaccin

Măsurile drastice ale autorităţilor din China nu pot stăvili pentru moment răspândirea noului coronavirus. Numărul victimelor creşte de la o zi la alta. 

Coronavirus: 80 de morţi, aproape 3.000 de bolnavi. Cercetătorii lucrează la crearea unui vaccin
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    27 Ian 2020   •   08:17

Un număr de 80 de oameni au murit, potrivit unui nou bilanţ publicat luni dimineaţa de guvernul de la Beijing. Aproape 2.800 de persoane au fost infectate în întreaga lume. 

Specialiştii avertizează că virusul a suferit mutaţii şi se poate transmite chiar şi printr-o strângere de mână, iar cercetătorii chinezi lucrează deja la crearea unui vaccin. 

Medicii îmbrăcaţi în costume de protecţie verifică temperatura fiecărui om care intră în provincia Hubei. Cei bolnavi nu sunt lăsaţi să îşi continue drumul, iar în oraşele aflate în carantină, străzile sunt goale. Puţini se încumetă să iasă din case. 

Autobuzele care fac legături între localităţi sau celelalte provincii au fost suspendate total, la fel şi trenurile. La Wuhan nu mai pot circula nici maşinile particulare. 

Doar la spitale şi clinici cozile sunt interminabile. Deşi medici sosesc zilnic din celelalte provincii, oamenii aşteaptă chiar şi 3-4 ore pentru a fi consultaţi. 

La Wuhan, câţiva medici s-au infectat şi ei cu virusul, iar unul chiar a murit. Colegii săi rămân optimişti chiar dacă au fost puşi în carantină.

Cercetătorii chinezi avertizează că persoanele infectate pot transmite virusul chiar dacă nu prezintă încă simptomele bolii. În toată lumea, şi mai ales în Asia, se iau măsuri de izolare a celor ce ar putea fi contaminaţi. 

La Hong Kong, o clădire neocupată a fost desemnată pentru carantină. Dar localnicii au incendiat-o, pentru că nu vor să aibă bolnavi în mijlocul lor.

În Statele Unite, numărul pacienţilor infectaţi a crescut la cinci. Alte 100 de cazuri suspecte sunt, în prezent, testate. La Vatican, Papa Francisc s-a rugat pentru sănătatea celor contaminaţi.

În Europa sunt confirmate deocamdată doar cele trei cazuri din Franţa. Dar, în Austria, o însoţitoare de zbor venită din China este şi ea testată pentru noul coronavirus

Numărul victimelor virusuluidin China crește alarmant

×
Subiecte în articol: coronavirus China virus gripal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close