Antena 3 CNN Externe Crăciun la Vatican: Papa i-a condamnat sever pe cei ce răspândesc violenţa şi războiul în lume

Crăciun la Vatican: Papa i-a condamnat sever pe cei ce răspândesc violenţa şi războiul în lume

Crăciun la Vatican: Papa i-a condamnat sever pe cei ce răspândesc violenţa şi războiul în lume
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Dec 2010   •   12:18

Slujbe de Crăciun au fost în toată lumea vineri seară. Ca în fiecare an, cele mai emoţionante liturghii au fost celebrate în bazilica Sfântul Petru de la Vatican şi la Bethleem, oraşul unde a venit pe lume Iisus.

Liturghia nocturnă de la Vatican, condusă de Papa Benedict al 16-lea, s-a desfăşurat sub protecţia unui dispozitiv întărit de securitate. Anul trecut, o femeie cu probleme psihice a reuşit să-l doboare la pământ pe Suveranul Pontif. Acum, însă, slujba a decurs fără nici un incident.

În predica sa, Papa i-a condamnat sever pe toţi cei care răspândesc violenţa şi războiul în lume. El s-a rugat pentru ca lumea să devină, într-adevăr, "regatul dreptăţii, al iubirii şi al păcii" şi pentru instaurarea unei "adevărate fraternităţi" între toţi oamenii de pe Pământ.

Pacea a fost şi tema centrală a liturghiei oficiate la Bethleem, în Ţara Sfântă dominată, de multe decenii, de conflicte sângeroase. Patriarhul latin al Ierusalimului, Fuad Twal, a celebrat slujba în prezenţa liderilor Autorităţii Palestiniene şi a unor diplomaţi străini.

Patriarhul a reamintit că Mântuitorul venit pe lume la Bethleem a îndemnat la împăcare, chiar între cei mai aprigi duşmani. Înaltul prelat s-a rugat pentru ca pacea să se instaureze între israelieni şi palestinieni, ca şi între toate popoarele Orientului Mijlociu.

 


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close