Antena 3 CNN Externe Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, ridicat în doar opt zile. Imagini impresionante!

Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, ridicat în doar opt zile. Imagini impresionante!

Un spital din China dedicat tratării persoanelor infectate cu un nou coronavirus, construit în doar opt zile în Wuhan, epicentrul epidemiei, va primi pacienţi începând de luni, conform media naţionale.

Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, ridicat în doar opt zile. Imagini impresionante!
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Feb 2020   •   08:57

Spitalul, Huoshenshan, sau ''muntele zeului focului'', este proiectat cu 1.000 de paturi dedicate pacienţilor cu infecţii confirmate pentru a face faţă penuriei de paturi din oraş în contextul în care virusul se răspândeşte.

Epidemia a provocat decesul a 361 de persoane şi a infectat peste 17.000 în China şi cel puţin 171 în străinătate. Peste 11.000 de cazuri au fost confirmate în provincia Hubei, unde se află Wuhan, a relatat luni televiziunea de stat.

Construcţia Huoshenshan a fost copiată de la un spital construit în Beijing în 2003, care a fost dedicat luptei împotriva Sindromului Acut Respirator Sever (SARS). Peste 7.500 de muncitori au participat la proiectul de construcţie rapidă, care a început la 25 ianuarie şi s-a încheiat în acest weekend.

China construieşte un al doilea spital în Wuhan, dedicat tratării pacienţilor cu coronavirus, cu 1.600 de paturi. Leishenshan, sau ''muntele zeului tunetului'', este programat să fie finalizat la data de 5 februarie.

Armata chineză va trimite 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate pentru a trata pacienţii la noul spital construit în oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus.

Începând de săptămâna viitoare, personal al Armatei de Eliberare a Poporului şi universităţilor armatei şi forţelor aeriene şi navale va fi repartizat la Spitalul Huoshenshan, unde sunt internaţi pacienţi infectaţi cu coronavirus, a precizat Xinhua.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close