Antena 3 CNN Externe Cum se face desertul preferat al Ducesei de Cambridge. Fostul bucătar regal a dezvăluit reţeta pas cu pas - VIDEO

Cum se face desertul preferat al Ducesei de Cambridge. Fostul bucătar regal a dezvăluit reţeta pas cu pas - VIDEO

Darren McGrady, fost bucătar al Casei Regale Britanice, a dezvăluit desertul preferat al Ducesei de Cambridge - o reţetă de bază de pandişpan şi cu multă cremă de caramel.

Cum se face desertul preferat al Ducesei de Cambridge. Fostul bucătar regal a dezvăluit reţeta pas cu pas - VIDEO
Sursa foto: Hepta
07 Iul 2020   •   06:00

Darren McGrady a dezvăluit că desertul preferat al Ducese de Cambridge este ”sticky toffee pudding”, un preparat pe bază de pandişpan şi cu sos de caramel.

Prăjitura se poate servi cu frişcă sau îngheţată de vanilie. Ingrediente necesare pentru prăjitura cu sos de caramel lipicios: Pentru sos: 850 ml de smântână, 110 grame de unt, 150 ml de melasă şi 240 grame de zahăr granulat.

Pentru aluat aveți nevoie de 7 curmale, 100 grame de făină albă, 5 grame de praf de copt, 100 grame de zahăr brun, un ou, 1,5 grame de bicarbonat de sodiu, 55 grame de unt, un praf de sate şi 15 grame de esenţă pură de vanilie.

Desertul preferat al lui Kate Middleton. Mod de preparare:

Pune într-o cratiță, pe foc, 3/4 din cantitatea de smântână, untul, melasa şi zahărul brun. Trebuie amestecat mereu pentru că altfel se lipeşte. La final se adaugă restul de smântână şi se strecoară sosul printr-o sită. 

Curmalele trebuie să stea la înmuiat în apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. Se scot după aproximativ 15 minute şi apoi se dau prin blender până se formează un piure fin. Se porneşte cuptorul la 160 de grade Celsius şi se unge o formă de copt cu puţin unt. Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea separat, într-un vas mai mic se bate untul cu zahărul brun la viteză medie până când se formează o compoziţie uşoară şi pufoasă. Oul se bate cu esenţa de vanilie şi apoi se adaugă şi piureul de curmale. Se adaugă ingredientele uscate peste cele umede.

Blatul se ţine la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Când blatul este gata se toarnă deasupra sosul de caramel care s-a răcit. 

×
Subiecte în articol: kate middleton desert caramel
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close