Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în Croația cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter - Un copil a murit

Cutremur puternic în Croația cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter - Un copil a murit

Un cutremur puternic s-a produs marți în Croația, cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter.

Cutremur puternic în Croația cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter - Un copil a murit
de Andreea Cigolea    |    29 Dec 2020   •   14:05

Centrul cutremurului, care a zguduit Croația în jurul orei 12.20, a fost la 46 de kilometri de Zagreb, conform EMSC. O echipă Antena 3 va ajunge în scurt timp la Zagreb. Reporterul Vlad Ungar ne va ține la curent cu cele mai noi detalii de la cutremurul care a zguduit Croația. 

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euromediteranean (EMSC).

Cotidianul Repubblica scrie că, după cutremurul de luni, marți la 12,20 a fost înregistrat un seism de 6,3, la câteva zeci de kilometri de Zagreb. Seismul s-a simțit și în Italia: de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.

Ministrul Afacerilor Externe al Croației, Gordan Radman, a declarat că Petrinja și Sisak sunt orașele croate care au avut cel mai mult de suferit în urma seismului cu magnitudinea de 6,4. De asemenea, ministrul croat de externe a afirmat că și clădirea Ministerului Afacerilor Externe din Zagreb a suferit avarii, după ce fusese deja deteriorată în cutremurul produs în martie.
 

Cutremurul de luni din Corația a avut magnitudinea 5,2.

Resturi prăbuşite din clădiri, şi la Zagreb

Cutremurul puternic care a lovit Croația s-a simțit și la Zagreb, la aproximativ 50 km de Petrinja, unul dintre orașele cele mai afectate de seismul de marţi. 

În capitala Croației, din clădiri au căzut moloz și țiglă, iar oamenii au ieșit în stradă.

Un copil mort în urma cutremurului

Primarul din Petrinja, localitate afectată de cutremur, a declarat pentru televiziunea croată N1 că un copil a murit în urma seismului.  În Zagreb, sunt zone în care nu mai există electricitate, iar semafoarele nu funcționează, prin urmare cetățenii au fost avertizați să fie atenți în trafic. Totodată, liniile telefonice sunt în mare parte deconectate și nu există acces la internet, a relatat televiziunea croată N1.

Petrinja și zonele înconjurătoare, cele mai afectate de cutremur

Petrinja și zonele înconjurătoare sunt cele mai afectate de cutremur. De acolo, presa locală a transmis imagini greu de privit cu acoperișuri prăbușite și chiar clădiri întregi picate la pământ. 

Nu există încă o confirmare a victimelor, dar se spune că sunt morți.

O mașină parcată pe trotuar a fost acoperită cu cărămizi și resturi din clădirile de deasupra. Trecătorii au scos copilul afară, în timp ce bărbatul de la volan a fost scos de pompieri.

×
Subiecte în articol: cutremur Croatia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close