Antena 3 CNN Externe Daily Income. Ultimatum pentru Grecia: Bani contra reforme

Daily Income. Ultimatum pentru Grecia: Bani contra reforme

Daily Income. Ultimatum pentru Grecia: Bani contra reforme
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Iul 2015   •   10:18

Guvernul de la Atena are termen până "joi cel mai târziu" să prezinte creditorilor săi reformele dorite pentru a permite reluarea negocierilor asupra unui plan de ajutor financiar, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul unui summit al zonei euro desfăşurat la Bruxelles. 

 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miercuri a emisiunii "Income", realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3. 
 
Antreprenorul Ilan Laufer a explicat că politicile de austeritate din Grecia nu au avut niciun rezultat pozitiv în toată ecuaţia.
 
"Ceea ce i-a deranjat foarte mult pe cei de la Bruxelles este faptul că Grecia a spus un "nu" hotărât. În proporţie de 61% dintre greci au votat pentru neacceptarea măsurilor de austeritate, ceea ce înseamnă că aceste politici de austeritate nu duc decât la nişte dezechilibre sociale majore şi în acest moment UE nu îşi permite, din toate punctele de vedere, ieşirea Greciei. Mai ales că Grecia are un nou aliat - SUA." 
 
Laufer a adăugat că Grecia nu îşi poate plăti datoria. 
 
"Este clar că Grecia, dacă se uită pe cifrele interne, îşi dă seama că nu va putea plăti această datorie niciodată, dar e clar că e nevoie de un consens urgent. Altfel riscăm intrarea într-un colaps a Greciei, care va afecta toată zona. Cred că şi cei de la Bruxelles doresc un acord cât mai rapid."
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close