Antena 3 CNN Externe De ziua lor, francezii au avut parte de o impresionantă paradă militară, pe Champs-Élysées

De ziua lor, francezii au avut parte de o impresionantă paradă militară, pe Champs-Élysées

De ziua lor, francezii au avut parte de o impresionantă paradă militară, pe Champs-Élysées
Sursa foto: Foto: Xinhua/Agerpres
15 Iul 2013   •   08:09

Parisul a fost punctul central al evenimentelor organizate de Ziua Naţională a Franţei. Milioane de oameni din întreaga lume au stat cu ochii pe faimosul bulevard Champs-Elysees, unde a avut loc parada militară, cel mai important şi cel mai aşteptat moment al zilei. Peste 4.800 de soldaţi şi 260 de vehicule militare au defilat în capitala franceză.

Preşedintele Francois Hollande a sosit la Arcul de Triumf pentru a inspecta, conform tradiţiei, trupele care au participat la defilare. Însoţit de generali, preşedintele Franţei s-a îndreptat cu vehiculul de comandă spre faimosul bulevard Champs-Elysees, unde a fost amplasată tribuna oficială.

A urmat intonarea imnului Franţei, moment ce a ridicat întreaga tribună oficială în picioare.

Orizontul capitalei franceze a fost colorat în albastru, alb şi roşu, culorile drapelului Franţei de către avioanele de elită ale Republicii.

58 de avioane au făcut spectacol pe cerul Parisului.

Primele care au deschis parada au fost trupele militare din Mali. 60 de soldaţi africani au defilat alături de omologii din unităţile franceze care au participat la operaţiunile din Mali. Au urmat militari, pompieri, poliţişti şi elevi ai şcolilor militare franceze, care au trecut prin faţa tribunei oficiale.

Trupele călare ale Gărzii Republicane franceze au mărşăluit în pas de sărbătoare pe Champs-Elysees, după car eau urmat blindatele şi trupele motorizate. Milioane de oameni au urmărit spectacolul transmis de zeci de televiziuni din toate colţurile lumii. Festivităţile de Ziua Bastiliei s-au încheiat cu un deosebit spectacol de artificii, iar concertele au răsunat pe străzile Parisului până după miezul-nopţii.



×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close