Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Exclusiv: Avertismentul Agenției Europene de Mediu. Care sunt marile pericole pentru ecosistemul european

Exclusiv: Avertismentul Agenției Europene de Mediu. Care sunt marile pericole pentru ecosistemul european

Exclusiv: Avertismentul Agenției Europene de Mediu. Care sunt marile pericole pentru ecosistemul european
04 Dec 2019   •   08:45

Europa nu îşi va atinge ţintele de mediu pentru 2030 dacă nu va întreprinde acţiuni urgente în următorii 10 ani, afirmă directorul executiv al Agenţiei Europene de Mediu, Hans Bruyninckx, în contextul publicării miercuri a Raportului privind Starea Mediulu in Europa, document realizat o dată la cinci ani. 

Miza este oprirea extincţiei animalelor, insectelor şi plantelor, precum şi reducerea consumului excesiv de resurse naturale. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate Antena 3, oficialul european atrage atenţia că deja au avut loc schimbări ireversibile asupra mediului în Europa.

Creşterea emisiilor dăunătoare pentru mediu din transport și agricultură, consumul de chimicale, precum şi creşterea consumului de energie sunt marile pericole pentru ecosistemul european, spune directorul executiv al Agenției Europene de Mediu. 

"Am înțeles de la precedentul raport că vedem deja un impact ireversibil în zona schimbările climatice în Europa, acest lucru e costisitor și trendul continuă să ia viteză. Pierderea biodiversității a devenit un subiect mai important decât ne gândeam anterior, iar cele două sunt interconectate și trebuie să înțelegem că presiunile din sectoarele de transport și agricol sunt tot acolo și nu scad așa cum ne-am fi dorit să o facă.”, a spus directorul executiv al Agenției Europene de Mediu.

Directorul executiv al Agenției Europene de Mediu declară că are așteptări mari de la nou comisar european al Transporturilor, Adina Vălean. 

”Cred în primul rând că înțelege situația foarte bine pentru că a fost șefa Comisiei de Mediu în Parlamentul European, deci este extrem de familiară cu acest domeniu”, a spus Bruyninckx.

În domeniul transportului auto trebuie să mergem în direcția motoarele cu emisii zero: motoare electrice sau alte soluții, trebuie să venim cu sisteme de mobilitate colectivă mai bune. 

Oficialul european consideră că sectoarele aviatic și maritim trebuie să-și asume responsabilitatea pentru emisii și în același timp trebuie încurajate să găsească soluții tehnice inovatoare pentru scăderea poluării. 
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close