Antena 3 CNN Externe Exclusiv! Un profesor român care s-a reîntors din China a avut un şoc pe Aeroportul Otopeni: ''Controlul a fost deficitar. Nu există niciun scaner termal!''

Exclusiv! Un profesor român care s-a reîntors din China a avut un şoc pe Aeroportul Otopeni: ''Controlul a fost deficitar. Nu există niciun scaner termal!''

Scenarii sumbre pentru România. Autorităţile se pregătesc de o epidemie a îmbolnăvirilor cu coronavirus pe o perioadă care s-ar putea întinde de la trei luni la un an. Guvernul a stabilit stocurile de echipamente medicale ce urmează a fi folosite în cazul unor îmbolnăviri în masă. Un profesor român plecat în China a vorbit pentru Antena 3 despre situaţia gravă din focarul epidemiei.

Exclusiv! Un profesor român care s-a reîntors din China a avut un şoc pe Aeroportul Otopeni: ''Controlul a fost deficitar. Nu există niciun scaner termal!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
06 Feb 2020   •   11:10

Un profesor român plecat în Shanghai şi întors în România recent, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre situaţia din China la trei săptămâni după izbucnirea epidemiei.

Sunt controale stricte, îndeosebi în zonele aglomerate şi sunt folosite scannere termice care pot înregistra temperatura corpului uman. Plecările cu autoturismele din oraşele aflate în carantină sunt aproape interzise, singurele mijloace de tranport folosite fiind cele pe calea aerului şi pe calea ferată.

''Practic sunt oraşe fantomă, nu se iese din casă, nu se iese decât pentru strictul necesar. Şi- au impus o autocarantină'', a spus Cristian Ursu, profesor de engleză.

Dacă în China totul este foarte strict, odată reîntors în România profesorul a avut un şoc.

''Controlul a fost unul deficitar, e un control pe care ţi l-ar face în mall în China. Nu există niciun scaner termal în Aeroportul Otopeni'', a remarcat profesorul la revenirea în ţară.

E încă o dovadă a faptului că România este descoperită în faţa unei pandemii. Conform unei evaluări a Ministerului Afacerilor Interne, țara nostră este deficitară în asigurarea echipamentelor necesare intervenției pentru transportul pacienților bolnavi cu noul Coronavirus şi aici vorbim despre echipamente de protecție, echipamente de terapie intensivă sau camere de izolare.

×
Subiecte în articol: aeroportul Otopeni China profesor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close