Antena 3 CNN Externe Excursie cu final tragic în Egipt: Opt turişti au murit şi 21 au fost răniţi într-un accident rutier

Excursie cu final tragic în Egipt: Opt turişti au murit şi 21 au fost răniţi într-un accident rutier

Excursie cu final tragic în Egipt: Opt turişti au murit şi 21 au fost răniţi într-un accident rutier
Sursa foto: Foto: Video News
27 Dec 2010   •   16:15

Opt turişti americani şi-au pierdut viaţa şi alţi 21 au fost răniţi într-un accident rutier petrecut în Egipt. Autocarul cu care călătoreau turiştii a lovit de un camion, în timp ce se îndrepta spre templul de la Abu Simbel.

Accidentul s-a produs în zorii zilei. Autocarul a lovit violent un camion cu nisip care staţiona pe marginea drumului. Pe lângă turiştii americani, şoferul şi ghidul grupului se numără şi ei printre răniţi.

Victimele au fost transportate la spitalul cel mai apropiat, iar persoanele cu răni mai grave au fost transportate la Cairo. Patru dintre răniţi sunt în stare critică, potrivit agenţiei oficiale de presă din Egipt.

Conform datelor oficiale, aproape 8.000 de oameni îşi pierd viaţa, anual, în accidente rutiere în Egipt. Principalele cauze sunt starea precară a şoselelor şi vehiculelor şi nerespectarea regulilor de circulaţie. Departamentul de stat american le interzice diplomaţilor ambasadei de la Cairo să circule, noaptea, în afara capitalei, din cauza riscurilor sporite de accident.

Grav accident rutier în Egipt

×
Subiecte în articol: accident rutier turisti victime autocar Egipt
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close