Antena 3 CNN Externe O familie a fost salvată din incendiu de un grup de tineri care s-au urcat pe faţada unei clădiri din Franţa

O familie a fost salvată din incendiu de un grup de tineri care s-au urcat pe faţada unei clădiri din Franţa

Mai mulți tineri din orașul francez Nantes au salvat o familie dintr-un incendiu care izbucnise într-o clădire de apartamente. Ei au emoționat toată comunitatea prin gestul lor de solidaritate.

O familie a fost salvată din incendiu de un grup de tineri care s-au urcat pe faţada unei clădiri din Franţa
Sursa foto: BBC
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2021   •   21:11

Un martor aflat la față locului a filmat intervenția promptă. Imaginile arată cum tinerii se urcă pe fațada clădirii pentru a ajunge la apartamentul de la etajul trei pentru a salva o familie din incendiul care avansa rapid.

Mai multe saltele au fost puse la baza clădirii, iar copilul de șase luni al cuplului a fost aruncat pe ele. Unul dintre tinerii implicați în operațiunea de salvare, Tahmid, a declarat pentru publicația online Ouest-France că decizia de a arunca bebelușul de la balcon a fost "ultima soluție posibilă".

Fetița a fost transportată la spital în stare critică, dar se va recupera complet, spun medicii.

La scurt timp focul s-a extins la mai multe apartamente, iar pompierii sosiți la fața locului au continuat operațiunile de salvare din clădirea situată în cartierul Bottière.

Kenza Zekkar, liderul organizației pentru tineri Bien-être et solidarité Pays de la Loire, a declarat pentru BBC că ea a organizat operațiunea de salvare a familiei. Soțul ei a fost printre tinerii care au escaladat clădirea.

Potrivit presei locale, organizația cere acum ca trei dintre tinerii implicați în operațiunea de salvare, toți migranți, să primească documente de ședere și locuințe sociale, notează BBC.

În acest context, a fost lansată și o petiție online la adresa președintelui Emmanuel Macron, cerându-se "onoare și recunoașterea faptelor eroilor din Bottière".

Situația este asemănătoare cu cea a migrantului din Mali care în 2018 a escaladat fațada unei clădiri din Paris pentru a salva un copil care atârna de un balcon. Mamoudou Bălsăma a primit ulterior cetățenia franceză și a fost decorat de președintele Emmanuel Macron.

×
Subiecte în articol: familie incendiu Franta
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close