Antena 3 CNN Externe Arestări spectaculoase la FC Barcelona. Poliţiştii au percheziţionat stadionul grupării şi i-au ridicat pe şefii clubului

Arestări spectaculoase la FC Barcelona. Poliţiştii au percheziţionat stadionul grupării şi i-au ridicat pe şefii clubului

Poliţia catalană a percheziţionat, luni, stadionul Camp Nou şi a operat mai multe arestări la sediul clubului FC Barcelona.

Arestări spectaculoase la FC Barcelona. Poliţiştii au percheziţionat stadionul grupării şi i-au ridicat pe şefii clubului
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2021   •   13:54

Acţiunea poliţiei a fost confirmată de club, care nu a oferit alte detalii. 

Presa spaniolă scrie că operaţiunea are legătură cu aşa-numitul scandal Barca-gate, izbucnit anul trecut, în care oficialii clubului au fost acuzaţi că derulează o campanie murdară la adresa actualilor şi foştilor jucători ai echipei.

Această campanie ar fi inclus şi achiziţia unei companii specializate în activităţi pe reţelele sociale, care să-i denigreze pe jucători.

Între cei arestaţi se numără fostul preşedinte al clubului de fotbal, Josep Maria Bartomeu, actualul preşedinte executiv Oscar Grau şi şeful compartimentului juridic, Roman Gomez Ponti.

Aceştia sunt suspectaţi de administrare incorectă, corupţie şi spălare de bani, transmite The Guardian citând surse din presa catalană.

Bartomeu şi consiliul director al clubului au demisionat anul trecut, în contextul unui alt scandal, centrat în jurul lui Lionel Messi.

Fotbalistul argentinian a insistat să îşi încheie relaţia cu clubul şi să plece liber de contract, însă oficialii grupării catalane şi cei din La Liga i-au transmis că are o clauză de reziliere activă în valoare de 700 de milioane de euro.

În cele din urmă Messi a rămas la FC Barcelona iar Bartomeu a demisionat. Ulterior, ziarele spaniole au publicat informaţia că Messi a câştigat, din 2017 și până în prezent, uriaşa sumă de 138 de milioane de euro pe sezon. 

Foto: Stadionul Camp Nou din Barcelona

×
Subiecte în articol: FC Barcelona arestari
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close