Antena 3 CNN Externe Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret, în cazul în care va fi ucis sau arestat

Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret, în cazul în care va fi ucis sau arestat

Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu publicarea unui fişier secret, în cazul în care va fi ucis sau arestat
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
06 Dec 2010   •   09:00

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, ar putea dezvălui secrete extrem de sensibile, despre închisoarea de la Guantanamo. Australianul are un fişier de siguranţă, care va fi publicat în cazul în care el este asasinat, arestat sau site-ul Wikileaks este interzis pe Internet.

În acest fişier s-ar afla date extrem de compromiţătoare despre penitenciarul din Guantanamo şi despre compania British Petrolium. Fondatorul Wikileaks spune că a distribuit deja documentul electronic la peste 100.000 de persoane din întreaga lume.

Momentan, documentul nu poate fi deschis, însă în cazul în care viaţa hackerul australian ar fi ameninţată, posesorii fişierului vor primi automat parola cu care să acceseze informaţiile.

Deşi Julian Assange a trimis acest fişier cu dezbăluiri bombă mai multor persoane, oamenii nu vor putea folosi informaţiile fără acordul său. Australianul a încriptat documentul cu o parola de 256 de caractere. Iar spargerea unui asmenea cod ar fi o provocare chiar şi pentru cei mai buni informaticieni din lume.

 

 
Listă secretă a locurilor "sensibile" din lume, publicată de WikiLeaks

Site-ul WikiLeaks a publicat, în noaptea de duminică spre luni, o listă secretă cu locuri sensibile din toată lumea, pe care Statele Unite vor să le protejeze de atacuri teroriste. În listă sunt incluse numeroase ţări, cabluri submarine de telecomunicaţii, porturi, mine şi întreprinderi care fabrică în special produse farmaceutice importante pentru sănătatea publică, informează AFP.

Lista care ar putea pune în pericol securitatea SUA acoperă toate continentele. În listă sunt menţionate şi canalul Panama, o mină de cobalt din Congo, alte mine din Africa de Sud sau America Latină, precum şi întreprinderi farmaceutice care produc vaccinuri în Danemarca, Italia, Germania sau Australia.

Lista citează grupurile farmaceutice Sanofi-Aventis, EMD Pharms, GlaxoSmithKline de la Evreux (Eure), precum şi grupul industrial Alstom şi punctele de sosire ale cablurilor de telecomunicaţii transatlantice, la Plerin şi Lannion, în departamentul francez Côtes d'Armor.

De asemenea, sunt menţionate şi două teritorii de peste mări ale Franţei, locuri de sosire a cablului submarin Americas-II: Cayenne, în Guiana Franceză şi Lamentin, în Martinica.


 

×
Subiecte în articol: Julian Assange inchisoare Guantanamo
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close