Antena 3 CNN Externe Fost inginer al NASA, ajuns şomer şi om al străzii

Fost inginer al NASA, ajuns şomer şi om al străzii

Fost inginer al NASA, ajuns şomer şi om al străzii
Sursa foto: Foto: Video News
04 Ian 2011   •   14:01

Criza din Statele Unite încă îşi face simţite efectele. Un inginer de la NASA trăieşte în stradă. După aproape 20 de ani în care a lucrat la rachetele agenţiei, americanul a fost dat afară şi nu a mai reuşit, de atunci, să îşi găsească de lucru.

Allan Holt are 52 de ani şi trăieşte pe străzi. Problemele lui au început în 1999, când a fost dat afară de la NASA. După 18 ani la agenţia americană, a ajuns şomer. Nu şi-a mai putut permite să-şi plătească chiria aşa că acum trăieşte într-un cort.

"Cea mai mare parte a muncii mele de la Centrul Spaţial a fost de inginer mecanic sau inginer termic. Am lucrat la scuturile de căldură, la rachetele propulsoare", povesteşte Holt.

În ultimii 10 ani, de când trăieşte fără un acoperiş deasupra capului, s-a luptat cu bolile şi cu alcoolismul. Cu toate acestea, şi-a păstrat optimismul şi acum glumeşte cu foştii colegi de la serviciu, care se tem că vor fi şi ei daţi afară.

Deşi au trecut 10 ani, Allan încă speră că îşi va găsi de lucru şi că îşi va putea permite o locuinţă.

"Atâta timp cât continui să încerc, persistenţa va învinge rezistenţa şi, în cele din urmă, ceva se va întâmpla. Sunt sigur de asta", susţine Allan Holt.

Până atunci, însă, rămâne cu cortul şi cu amintirile pe care le ţine într-o valiză.

 

×
Subiecte în articol: inginer somer NASA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close