Antena 3 CNN Externe Fostul internaţional Eric Cantona propune falimentarea băncilor prin retragerea economiilor

Fostul internaţional Eric Cantona propune falimentarea băncilor prin retragerea economiilor

Fostul internaţional Eric Cantona propune falimentarea băncilor prin retragerea economiilor
Sursa foto: Foto: jungleapocalypse.com
23 Noi 2010   •   12:40

Celebrul fotbalist Eric Cantona a pus gând rău băncilor. Cantona le propune oamenilor să îşi retragă banii din bănci pentru a provoca falimentul acestor instituţii. Iniţiativa are deja mii de adepţi pe Internet.

Fostul internaţional francez Eric Cantona a propus o altfel de revoluţie tuturor celor care se pregătesc să iasă în stradă pentru a se opune măsurilor anticriză luate de guvernele europene.

"Nu punem mâna pe arme pentru a omorî oameni şi pentru a declanşa o revoluţie. E uşor să organizezi o revoluţie în zilele noastre. În ce constă sistemul? Sistemul e construit pe puterea băncilor. Aşadar, sistemul trebuie distrus prin intermediul băncilor", explică Eric Cantona.

Fostul internaţional s-a declarat împotriva clasicelor proteste de stradă, pe care le consideră depăşite: "Dacă cele trei milioane de persoane care protestează în stradă cu pancarte în mâini se vor duce la bancă şi îşi vor retrage banii, atunci băncile se vor prăbuşi".

Interviul acordat de fostul internaţional francez are deja aproape 40.000 de vizualizări pe site-ul YouTube. Mai mult, zeci de mii de oameni au promis pe site-urile de socializare că îşi vor retrage economiile în 7 decembrie. Pagina de Facebook a acestei iniţiative a fost tradusă deja în limbile italiană, română, bulgară şi coreană.

Aşa cum era de aşteptat, bancherii francezi se opun ideii. Oficialii acestor instituţii spun că iniţiativa este prostească  şi că de pe urma căreia vor avea de profitat doar hoţii şi falsificatorii.

Eric Cantona propune falimentarea băncilor


×
Subiecte în articol: faliment banci fotbalist retragere bani
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close