Antena 3 CNN Externe Franţa. Şapte morţi şi patru răniţi, nici unul român, în urma unui incendiu la un bloc de imigranţi

Franţa. Şapte morţi şi patru răniţi, nici unul român, în urma unui incendiu la un bloc de imigranţi

Franţa. Şapte morţi şi patru răniţi, nici unul român, în urma unui incendiu la un bloc de imigranţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Noi 2010   •   10:24
UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, duminică, că printre victimele incendiului de la Dijon (Franţa) nu există cetăţeni români, conform informaţiilor existente la această oră, informează Mediafax.
   
"Consulul general al României la Lyon este în contact permanent cu autorităţile franceze. Potrivit datelor existente până la această oră, printre victime nu figurează nici un cetăţean român", a precizat MAE.
   
Potrivit sursei citate, consulul general monitorizează în continuare situaţia, fiind în contact permanent cu autorităţile franceze.



Şapte persoane au murit şi alte patru au fost grav rănite, sâmbătă noapte, într-un incendiu produs într-o clădire unde locuiau muncitori imigranţi la Dijon, în partea central-estică a Franţei, au anunţat pompierii, citaţi de AFP.
   
Incendiul, care s-a declanşat cu puţin timp înainte de ora 01.30 (02.30 ora României), într-un container de gunoi s-a propagat rapid la această clădire de nouă etaje şi a provocat, de asemenea, rănirea uşoară a altor 130 de persoane, "în principal persoane care s-au intoxicat" cu fum, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de pompieri.
   
Când pompierii au sosit la faţa locului, la zece minute după ce au fost apelaţi, "focul era deja foarte extins", iar locatarii "nu putea ieşi singuri din clădire din cauza fumului", a declarat comandantul Jean-Louis Marc.
  
  "Mai multe persoane au ieşit pe geam", a adăugat el, fără a putea preciza dacă este vorba despre cele şapte victime.
   
Cauza incendiului este "în continuare în curs de investigare", a continuat el.

 


×
Subiecte în articol: incendiu Franta morti pompieri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close