Antena 3 CNN Externe Gaddafi nu a fugit din Libia: „Să nu credeţi posturile câinilor vagabonzi!”

Gaddafi nu a fugit din Libia: „Să nu credeţi posturile câinilor vagabonzi!”

Gaddafi nu a fugit din Libia: „Să nu credeţi posturile câinilor vagabonzi!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
22 Feb 2011   •   09:12

Preşedintele Muammar Gaddafi a apărut pe canalul naţional de televiziune, Al-Jazeera, ca să dezmintă zvonurile care susţineau că ar fi fugit în Venezuela. În paralel, mii de manifestanţi libieni ai opoziţiei au ieşit pe străzi şi au incendiat clădiri oficiale în mai multe oraşe ale ţării.

„Sunt în Tripoli şi nu în Venezuela. Să nu credeţi celelalte canale”, a declarat Gaddafi din faţa casei sale. Înregistrarea a apărut după ce un oficial britanic anunţase că Gaddafi ar fi fugit în venezuela. Iniţial, colonelul ar fi trebuit să ţină un discurs în faţa naţiunii. Însă, în cele din urmă s-a mulţumit doar să apară în imagini, alături de susţinătorii lui din Tripoli.

Protestele de stradă par să fi atins apogeul în oraşul Tobrok din Libia, unde manifestanţii au incendiat mai multe secţii de poliţie. În Capitala tripoli, s-au dus confruntări dure între manifestnaţi şi forţele de ordine.

Martorii spun că avioanele militare au tras asupra mulţimii. De altfel, doi piloţi militari au fugit cu tot cu avioane în Malta, unde au cerut azil politic. Ei au declarat că au dezertat pentru că li s-a cerut să tragă asupra mulţimii.

Bilanţul ciocnirilor nu e cunoscut deocamdată cu exactitate dar presa străină vorbeşte de peste 400 de morţi.

Oficialii de la Bucureşti îi sfătuiesc pe românii din Libia să părăsească ţara de urgenţă. De altfel, au fost înregistrate 450 de cereri de asistenţă consulară şi informaţii din partea cetăţenilor români din Libia, din care 100 au fost informări pentru părăsirea zonei.

 


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close