Antena 3 CNN Externe Momentul în care George Floyd luptă cu poliția pe bancheta din spate a mașinii, înainte de a fi imobilizat la pământ

Momentul în care George Floyd luptă cu poliția pe bancheta din spate a mașinii, înainte de a fi imobilizat la pământ

Un nou filmuleț a fost făcut public, luni, în care 4 ofițeri de poliție par că se luptă cu George Floyd pe bancheta din spate a mașinii, înainte ca acesta să fie pus la pământ și ținut imobilizat timp de aproape 9 minute.

Momentul în care George Floyd luptă cu poliția pe bancheta din spate a mașinii, înainte de a fi imobilizat la pământ
02 Iun 2020   •   14:18

Imaginile, care par a fi înregistrate de o cameră de supraveghere, au fost distribuite de activistul Shaun King pe rețelele sociale. Sursa originală a videoclipului nu este cunoscută, scrie NBC News

Filmulețul surprinde momentul în care cei 4 agenți de poliție se luptă cu Floyd, care se află pe bancheta din spate a maşinii poliţiei.

Filmulețul de 21 de secunde, filmat la ora 8.18, îl suprinde pe unul dintre polițiști, intrat jumătate în mașina de poliție, căutând cu picioarele tracțiune pe stradă și bordură. Ofițerul Tou Thao se află în spatele lui. 

Alți doi ofițeri se află pe cealaltă parte a mașinii, pe partea străzii, cu ușa deschisă. 

Ofițerul care se află în partea stângă a mașinii se deplasează rapid spre ușa din partea opusă, dar se oprește la jumătatea drumului, se întoarce în partea sa a mașinii și închide ușa.

În plângerea penală se arată că la 20:14, „Floyd a devenit încordat, s-a trântit la pământ şi le-a spus poliţiştilor că e claustrofobic”.

"Ofițerii au avut mai multe încercări pentru a-l face pe Floyd să rămână în scaunul din spatele șoferului. Domnul Floyd nu s-a urcat voluntar în mașină și s-a luptat cu ofițerii căzând intenționat, spunând că nu vrea să între în mașină și refuzând să stea liniștit ", se arată în plângerea penală.

Chauvin a vrut să îl determine pe acesta să rămână în mașină, ajutat de ofiţerii Lane şi Kueng. 

„Acuzatul l-a tras pe Floyd de pe bancheta din spate a maşinii de patrulă la ora 20:19:38, iar Floyd a căzut la pământ cu faţa în jos. Floyd era încătuşat” se mai arată în plângere.

Floyd a fost imobilizat la pământ timp de aproapte 9 minute, timp în care și-a pierdut conștiența. 


 

×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close