Antena 3 CNN Externe Gestul lui Adrian Sobaru, în presa externă: "Lucruri nebune continuă să se petreacă în parlamentele din Estul Europei"

Gestul lui Adrian Sobaru, în presa externă: "Lucruri nebune continuă să se petreacă în parlamentele din Estul Europei"

Gestul lui Adrian Sobaru, în presa externă: "Lucruri nebune continuă să se petreacă în parlamentele din Estul Europei"
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Dec 2010   •   13:32

Gestul lui Adrian Sobaru, angajatul televiziunii publice care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor, continuă să fie relatat în presa din toată lumea. Este cea mai citită ştire de pe site-ul Euronews, în timp ce americanii se întreabă de ce au reacţionat atât de puţini parlamentari români în momentul respectiv. Internat în Spitalul Universitar, Sobaru s-a plâns de măsurile aberante luate de guvern.

Adrian Sobaru este în afara oricărui pericol, dau asigurări medicii de la Spitalul Universitar. De pe patul de spital, bărbatul acuză Guvernul că l-a determinat să recurgă la un protest extrem.

În presa de peste hotare, gestul angajatului Televiziunii Române este comentat pe larg.

"Lucruri nebune continuă să se petreacă în parlamentele din Estul Europei". Aşa începe articolul celor de la New York Magazine. Jurnaliştii americani amintesc şi de încăierările recente din Parlamentul de la Kiev şi nu uită să amintească faptul că jumătate dintre parlamentarii români nici nu par să reacţioneze la gestul lui Sobaru.

Încercarea de sinucidere a acestuia este prima în topul celor mai accesate ştiri de pe site-ul televiziunii Euronews. Jurnaliştii descriu pe larg incidentul, iar înainte de săritura lui Sobaru, arată sala de şedinţe exact în momentul în care se aude zgomotul provocat de căderea acestuia de la balcon.

Tabloidul "The Sun" scrie că un tată s-a aruncat de la balconul legislativului de la Bucureşti. Britanicii spun că gestul a fost făcut de un om disperat că alocaţia pentru copilul său cu dizabilitate a fost tăiată.

Povestea a ajuns şi în ziarele din Pakistan şi China. Jurnaliştii din aceste ţări se concentrează, însă, mai degrabă pe moţiunea de cenzură şi plasează în plan secund gestul comis de Adrian Sobaru.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close