Antena 3 CNN Externe Țările-focar în pandemia de coronavirus din Europa, o nouă etapă: Școlile și magazinele stradale se redeschid

Țările-focar în pandemia de coronavirus din Europa, o nouă etapă: Școlile și magazinele stradale se redeschid

Europa intră de astăzi într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor care au fost impuse de temutul coronavirus. Țările care au fost focarele pandemiei COVID-19 revin la viața obișnuită treptat, timid și extrem de prudent.

Țările-focar în pandemia de coronavirus din Europa, o nouă etapă: Școlile și magazinele stradale se redeschid
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Mai 2020   •   08:29

Franța deschide de azi 80% din instituțiile de învățământ, Olanda școlile primare, iar Grecia facultățile.

Magazinele stradale, muzeele și orașele se redeschid în Italia și Spania. Marea Britanie rămâne însă precaută. Boris Johnson a anunțat un plan gradual de relaxare însă a declarat că până pe 1 iunie nu se poate vorbi despre ieșirea din carantină.

România trece din 15 mai de la starea de urgență la starea de alertă, chiar dacă epidemia de coronavirus va continua, însă restricțiile de deplasare ale persoanelor vor ridicate treptat, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis, după o reuniune cu mai mulți miniștri și consilieri. 

Președintele a prezentat și principalele schimbări pentru populație odată cu încetarea stării de urgență. Astfel, din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, saloanele de coafură/frizerie și muzeele, iar persoanele nu vor mai avea nevoie de declarații pe propria răspundere pentru deplasarea în interiorul localității – cu excepția localităților plasate încă în carantină.

În schimb, populația va fi obligată să poarte măști de protecție în transportul în comun și în spații publice închise. De asemenea, deplasările în afara localității vor fi în continuare restricționate – vor fi permise cele în interes de serviciu sau pentru activitate fizică individuală, de exemplu.

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close