Antena 3 CNN Externe Grecia și Italia își așteaptă turiștii. ”Vrem vacanță, chiar și cu restricții”

Grecia și Italia își așteaptă turiștii. ”Vrem vacanță, chiar și cu restricții”

Vrem vacanţă, chiar şi cu restricţii. E mesajul multor state care se pregătesc pentru sezonul turistic. Grecia a redeschis plajele după o pauză de şase săptămâni şi aşteaptă turişti străini din 1 iulie. Italienii vor putea călători între regiuni din 3 iunie şi se reiau câteva zboruri internaţionale.

Grecia și Italia își așteaptă turiștii. ”Vrem vacanță, chiar și cu restricții”
Sursa foto: Pixabay.com
17 Mai 2020   •   10:22

Sute de oameni se relaxează pe nisipul Greciei, sub razele soarelui sau se scaldă în apa mării. Tineri, vârstnici şi copii, toţi au dorit să revină, măcăr pentru câteva ore, la viaţa de dinaintea pandemiei.

În prima fază, au fost deschise doar plajele unde s-a putut intra pe bază de tichete.

În Grecia au fost înregistrate doar 2800 de cazuri şi 160 de decese provocate de coronavirus, iar autorităţile sunt optimiste că sezonul nu va fi compromis.

Guvernul şi-a propus ca până în 8 iunie să fie redeschise toate staţiunile de pe litoral. Abia după 1 iulie vor fi aşteptaţi şi primii turişti străini.

Cei care doresc să plece în vacanţe în luna iunie ar putea vizita Italia. Din 3 iunie, ar putea fi redeschise frontierele pentru turiştii străini.

Din 18 mai se redeschid muzeele şi magazinele, iar după 1 iunie şi restaurantele şi barurile.

De vizitatori se pregăteşte şi Vaticanul. Bazilica Sfântul Petru a fost dezinfectată minuţios. Însă nu se ştie de când va relua Papa Francisc slujbele în interiorul lăcaşului de cult.

 

 

×
Subiecte în articol: Grecia Italia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close