Antena 3 CNN Externe Greta Thunberg, desemnată de revista Time, Persoana Anului 2019

Greta Thunberg, desemnată de revista Time, Persoana Anului 2019

Celebra revistă americană Time a desemnat-o pe tânăra suedeză Greta Thunberg drept Personalitatea Anului 2019. Thunberg a devenit cunoscută în toată lumea prin predoaria sa pentru cauza mediului.

Greta Thunberg, desemnată de revista Time, Persoana Anului 2019
Sursa foto: foto: Facebook/Greta Thunberg
11 Dec 2019   •   15:33

Suedeza Greta Thunberg, o tânără activistă pentru climă în vârstă de 16 ani, a fost desemnată Persoana Anului 2019 de revista americană Time, potrivit unui anunţ ce a fost făcut miercuri în emisiunea "Today" difuzată de postul de televiziune NBC, informează Reuters.

Greta Thunberg, care va împlini 17 ani în luna ianuarie şi care a devenit celebră pentru felul ei de a vorbi tăios şi direct, a cerut guvernelor lumii să demareze acţiuni imediate pentru a gestiona efectele unui fenomen pe care ea l-a denumit "o criză climatică globală".

Urgența climatică este un lucru care deja de afectează

Urgenţa climatică "nu este o problemă a viitorului, este un lucru care deja de afectează", a declarat recent Thunberg, la prima sa intervenţie în cadrul Celei de-a 25-a Conferinţe a ONU privind schimbările climatice (COP25) ce a avut loc la Madrid, relatează EFE.



Într-o dezbatere dedicată tinerilor, alături de alţi militanţi din diferite zone ale globului, Greta Thunberg a subliniat că "omenirea se confruntă deja cu perturbările climatice şi de aceea nu se mai potae aştepta".

Activista suedeză care a provocat o mare expectativă la acest Summit asupra climei a cedat apoi cuvântul tinerilor militanţi pentru mediu invitaţi la acest eveniment, asigurând că "poveştile lor trebuie ascultate", în contextul în care "suntem ţinta unei atenţii mediatice" atât de mari.

Într-un alt moment al intervenţiei sale, adolescenta suedeză s-a referit la populaţiile indigene al căror glas este, potrivit ei, "foarte important să-l ascultăm".

Populaţiile indigene "sunt cele mai afectate şi expuse la consecinţele schimbărilor climatice, având în vedere că ele trebuie să se afle în echilibru cu natura".

"De aceea trebuie să le ajutăm, pentru că sunt valoroase pentru cunoştinţele" pe care le au despre natură, lucru care "ne poate fi util pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice", a spus Greta.

Este prima intervenţie pe care activista suedeză o are în timpul Conferinţei urmând să participe în cursul zilei şi la o dezbatere organizată de UNICEF, având ca temă copiii şi tinerii, la care va fi însoţită de directoarea executivă a acestui organism, fosta preşedintă a Republicii Chile Michelle Bachelet.

×
Subiecte în articol: Greta Thunberg revista TIME
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close