Antena 3 CNN Externe Iarna grea face ravagii în Europa! Ninsorile abundente au provocat haos în estul Austriei. Când vine iarna în România

Iarna grea face ravagii în Europa! Ninsorile abundente au provocat haos în estul Austriei. Când vine iarna în România

Iarna grea face ravagii în Europa! Ninsorile abundente au provocat haos în estul Austriei. Când vine iarna în România
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Noi 2019   •   09:37

Gerul şi ninsorile le fac deja viaţa grea locuitorilor din mai multe ţări ale Europei. În estul Austriei, un întreg orăşel a rămas fără energie electrică din cauza unor avarii provocate de zăpada abundentă. Chiar şi reţelele de telefonie mobilă şi-au întrerupt funcţionarea.

Autorităţile au sfătuit oamenii să rămână în case deoarece şi copacii ar putea fi doborâţi de cantitatea impresionantă de zăpadă.

Mult mai la vest, în nordul Spaniei, este cod portocaliu de ninsori, furtuni şi avalanşe. Numeroase localităţi nu au energie electrică iar oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, de ani de zile, nu s-a făcut nimic pentru a preveni efectele neplăcute ale iernii. 

În România, iarna care bate la uşă se anunţă bogată în zăpadă şi nu sunt excluse episoadele de vreme severă, precum ger, viscol şi ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Lapoviţa şi uneori ninsoarea pot apărea la sfârşitul lunii noiembrie, spun specialiştii în meteorologie care prognozează vreme extremă cu ger, viscol  puternic şi căderi masive de zăpadă în România.

 


 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close