Antena 3 CNN Externe Iarna pune stăpânire pe Europa: Opt morţi în Polonia, trafic dat peste cap în Marea Britanie

Iarna pune stăpânire pe Europa: Opt morţi în Polonia, trafic dat peste cap în Marea Britanie

Iarna pune stăpânire pe Europa: Opt morţi în Polonia, trafic dat peste cap în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Dec 2010   •   10:16

Iarna a început în forţă în Europa. Opt oameni au murit în Polonia din cauza gerului, iar în Marea Britanie traficul aerian a fost dat peste cap. Trenurile Eurostar, care leagă Londra, Parisul şi Bruxellesul, circulă la cote de avarie.

În unele localităţi poloneze, temperaturile au coborât sub -25 de grade Celsius. Mai mulţi oameni fără adăpost au murit îngheţaţi. Zăpada abundentă a afectat grav şi circulaţia pe şosele.

Marea Britanie e sub nămeţi de câteva zile. Zăpada a dat peste cap traficul rutier şi pe cel feroviar.

Nici cursele aeriene nu au scăpat neafectate. Aeroportul Gatwick, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a fost închis temporar. Alte sute de zboruri au fost anulate în Anglia şi Scoţia.

Zăpada abundentă a ajuns şi în sudul Franţei, o zonă unde ninsorile sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului. Trenurile Eurostar, care leagă Londra, Parisul şi Bruxellesul, au fost şi ele blocate de nămeţi.

În Germania, gerul a tranformat şoselele în adevărate patinoare. Peste 2.000 de accidente au avut loc într-o singură zi. Probleme similare se mai întâlnesc în Austria, Elveţia şi Cehia.

Iarnă în Europa


×
Subiecte în articol: iarnă Europa Polonia Marea Britanie Franta ger
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close