Antena 3 CNN Externe Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. Regina Elisabeta, cu lacrimi în ochi, după 73 de ani de iubire

Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. Regina Elisabeta, cu lacrimi în ochi, după 73 de ani de iubire

Antena 3 a difuzat imagini de la funeraliile de înmormântare a Prinţului Philip. La ceremonie au participat membrii Familiei Regale, iar funeraliile s-au desfăşurat după un set de reguli impuse de pandemie.

Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. Regina Elisabeta, cu lacrimi în ochi, după 73 de ani de iubire
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2021   •   17:05

Funeraliile Prințului Philip au început, sâmbătă, 17 aprilie, la Palatul Windsor, iar trupul Prinţului Philip va fi transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu un vehicul marca Land Rover care a fost configurat în mod special de prinţ.

La ceremonie, membrii Familiei Regale au urmat un set de reguli impuse de pandemie, dar și câteva măsuri noi, impuse în contextul în care Harry a părăsit Regatul Unit și a renunțat la îndatoririle regale în 2020.

Philip, ducele de Edinburgh, a fost cel mai longeviv consort al naţiunii, fiind alături de Regina Elisabeta timp de 73 de ani.

30 de persoane au participat la ceremonia de la Castelul Windsor

Restricţiile impuse de pandemie în Anglia au permis prezenţa a doar 30 de persoane care vor păstra distanţa socială. Purtătorii sicriului şi clerul nu sunt incluşi în numărul participanţilor. 

Premierul britanic Boris Johnson nu a fost prezent, tocmai pentru a permite pezenţa Familiei Regale.

O altă absenţă este Meghan Markle, soţia Prinţului Harry. Potrivit presei britanice, ea a dorit să participe la funeralii, dar medicul i-a interzis deplasarea pentru că este însărcinată şi nu trebuie să se expună riscurilor.

Prinţul Philip şi-a pregătit înmormântarea în detaliu

Sicriul a fost purtat de un Land Rover proiectat de ducele de Edinburgh.

Un fan Land Rover de multă vreme, Prinţul Philip s-a implicat pentru a construi autoturismul. Modelată după specificaţiile ducelui, ea a fost livrată la Sandringham Estate pentru utilizare de către Familia Regală în 2016.

La ora 16:53, autoturismul a ajuns la capela St. George şi a fost întâmpinat de o gardă de onoare, dar şi de o trupă de la Regimentul de Artilerie, care a cântat imnul naţional.

Doar membrii Familei Regale şi secretarul privat al ducelui au intrat în capelă.

Şapca militară şi sabia de ofiţer, puse în sicriul ducelui de Edinburgh

Sicriul ducelui este decorat cu steagul personal, stindardul regal.

Steagul reprezintă elemente ale vieţii sale, de la moştenirea sa greacă la titlurile sale britanice. De asemenea, pe coşciug a fost aşezată o coroană de flori, iar lângă vor fi plasate gradele militare, şapca, dar şi sabia sa de ofiţer.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a decedat la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a murit la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta, cu lacrimi în ochi, după 73 de ani de iubire

Imaginea care va deveni emblematică este cea cu Regina Elisabeta, în care apare singură și cu lacrimi în ochi, lângă sicriul Prințului Philip, pe care îl cunoștea de 87 de ani și alături de care a petrecut o frumoasă poveste de iubire.

Regina Elisabeta a II-a și-a luat rămas-bun de la Prințul Philip, după 73 de ani de căsnicie.

La o zi după anunţul decesului ducelui de Edinburgh, reprezentanţii Familiei Regale au publicat un fragment emoţionant din discursul Reginei, din 1997:

„El (Prinţul Philip) a fost forţa mea în toţi aceşti ani. Iar eu şi toată familia, precum multe alte ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”.

Ceremonia funerară pentru Prințul Philip s-a încheiat.

Citiți și: Ultimele zile ale Prinţului Philip şi cum a adaptat regina Elisabeta a Marii Britanii programul tuturor pentru el

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close