Antena 3 CNN Externe Internetul nu mai funcţionează în Egipt, după anunţarea unor manifestaţii antiguvernamentale

Internetul nu mai funcţionează în Egipt, după anunţarea unor manifestaţii antiguvernamentale

Internetul nu mai funcţionează în Egipt, după anunţarea unor manifestaţii antiguvernamentale
Sursa foto: Foto: aindreas.com
28 Ian 2011   •   12:03

Egiptul a rămas fără internet, vineri dimineaţă, în momentul în care erau lansate apeluri pentru organizarea unor manifestaţii antiguvernamentale în cursul zilei, relatează AFP. Mai multe hoteluri din Cairo şi din provincie, precum şi alţi utilizatori ai internetului din Egipt au semnalat faptul că reţeaua de internet era inaccesibilă.

"Reţeaua de Internet este căzută astăzi în Egipt", a anunţat un hotel din capitală. Informaţia a fost confirmată apoi şi de alte instituţii. De asemenea, AFP a contactat mai multe persoane private, care au confirmat faptul că nu au acces la internet. O serie de manifestaţii ostile regimului Hosni Mubarak au fost organizate în ultima perioadă prin intermediul internetului.

Şi vineri au fost lansate noi apeluri pentru organizarea unor manifestaţii, după tradiţionala rugăciune musulmană, care are loc în jurul prânzului.

Egiptul este cuprins de haos pentru a treia zi consecutiv. Mii de manifestanţi, care cereau demisia preşedintelui Hosni Mubarak, s-au bătut cu forţele de ordine în principalele oraşe ale ţării. Bilanţul confruntărilor a ajuns până acum la 7 morţi şi 100 de răniţi. Poliţiştii au recurs pe alocuri la măsuri excesive împotriva mulţimii, inclusiv focuri de armă.

Citeşte aici mai multe despre evenimentele din Egipt.

De trei zile, Egiptul e cuprins de haos. Inspiraţi de revoluţia din Tunisia, mii de oameni au ieşit pe străzi şi au cerut demisia preşedintelui Hosni Mubarak. Mulţimea a aruncat cu pietre în clădirile oficiale şi au incendiat o secţie de poliţie. Forţele de ordine au intervenit în număr impresionant, pentru a restabili ordinea. Aproape 1000 de persoane au ajuns după gratii însă arestările nu au pus capăt violenţelor.

 

×
Subiecte în articol: Egipt internet manifestatii Cairo
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close