Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fac ravagii în Australia şi Germania, din cauza topirii zăpezilor

Inundaţiile fac ravagii în Australia şi Germania, din cauza topirii zăpezilor

Inundaţiile fac ravagii în Australia şi Germania, din cauza topirii zăpezilor
Sursa foto: Foto: Video News
10 Ian 2011   •   18:39

Apele fac ravagii în mai multe zone ale lumii. În Germania, cel puţin un om şi-a pierdut viaţa după ce râurile din vestul ţării s-au revărsat, în urma topirii zăpezilor. Iar oficialităţile din Australia abia mai fac faţă dezastrului care a cuprins mai multe regiuni ale ţării. Peste 10 oameni au murit în inundaţii din luna noimebrie până acum.

În nord-estul Australiei, străzile au fost transformate în adevărate fluvii. Puhoaiele au împins maşinile la vale, au dărâmat case, copaci şi i-au lăsat pe oameni izolaţi pe acoperişuri sau printre crengile arborilor.

Echipele de intervenţie au eşuat, în prima încercare de a-l salva pe acest australian. Însă nu s-au dat bătute şi au reuşit să-l smulgă din mijlocul puhoaielor înainte să fie dus la vale. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o familie care a rămas blocată în maşina luată de ape.

"A fost înspăimânător, atât de înspăimânător pentru că erau nişte frigidere şi tobe care pluteau şi au trecut pe lângă maşină şi nu aveam pe unde să o mai iau."

În statul Queensland, ploile par să nu se mai oprească. În anumite zone, inundaţiile au provocat alunecări de teren. Mii de oameni au fost evacuaţi, iar localităţi întregi au rămas fără curent electric. Din noiembrie până acum, din cauza intemperiilor, au murit 10 oameni.

Şi în vestul Germaniei sunt probleme din cauza inundaţiilor. În urma topirii zăpezilor, râul Mosela a ieşit din matcă.

Sper ca pagubele să nu fie prea mari. Apele s-ar putea retrage în următoarele zile, iar apoi va trebui să ne apucăm de curăţat zona şi ăsta nu va fi un lucru prea uşor.

30 de localităţi din regiune au fost afectate. Mai mult, autorităţile se pregătesc pentru ce e mai rău pentru că Rinul a urcat peste cota de atenţie şi în zona oraşului Koln.

Inundaţii masive în nord-estul Australiei

×
Subiecte în articol: inundatii Australia Germania
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close