Antena 3 CNN Externe Inundaţiile şi furtunile fac victime în Europa. Avertisment pentru românii care se află pe teritoriul Greciei - VIDEO

Inundaţiile şi furtunile fac victime în Europa. Avertisment pentru românii care se află pe teritoriul Greciei - VIDEO

Inundaţiile şi furtunile fac victime în Europa. Avertisment pentru românii care se află pe teritoriul Greciei - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
26 Noi 2019   •   13:11

Cel puţin şapte oameni au murit, până la această oră, din cauza inundaţiilor care au lovit mai multe ţări din Europa.

În Grecia, sute de case sunt avariate iar câteva autostrăzi au fost închise. În Franţa, a plouat în două zile cât pentru trei luni, iar în nordul Italiei viitura de pe fluviul Po ameninţă mai multe oraşe.

În mai puţin de 24 de ore, furtunile şi inundaţiile au răpit trei vieţi în Grecia. Doi oameni s-au înecat în mare după ce barca lor a fost răsturnată de valurile uriaşe. Iar pe insula Rhodos o femeie în vârstă a fost victima apelor care i-au invadat casa.

Cele mai mari pagube s-au consemnat într-o staţiune maritimă de pe şoseaua dintre Atena şi Corint. Aici, cel puţin 300 de case au fost avariate de torenţii puternici care au luat cu ei maşini şi mobilier urban.

Ministerul român de externe avertizează că în mai multe regiuni ale Greciei se menţine un risc ridicat de fenomene meteo intense: ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt intens.

În nordul Italiei, aproape 1.000 de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor. Oraşele de pe cursul fluviului Po rămân în alertă din cauza unei viituri majore generate de ploile din ultimele zile.

Vremea a făcut prăpăd şi în sud-estul Franţei unde a plouat în două zile cât în patru luni. Iar rafalele puternice de vânt au provocat valuri uriaşe.

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close