Antena 3 CNN Externe Jurnaliști CNN, arestați în direct, la protestele din Minneapolis

Jurnaliști CNN, arestați în direct, la protestele din Minneapolis

Jurnaliștii CNN, cei care transmiteau protestele după uciderea de către poliție a unui bărbat de culoare, au fost arestați.

Jurnaliști CNN, arestați în direct, la protestele din Minneapolis
29 Mai 2020   •   14:49

Totul s-a întâmplat chiar în timpul unei transmisiuni în direct. 4 jurnaliști au fost arestați, în ciuda faptului că aceştia s-au prezentat şi le-au spus poliţiştilor că sunt jurnalişti.

”În acest moment transmitem în direct. Suntem patru, facem parte din aceeași echipă. Spuneți-ne până unde să ne retragem, nu vă vom sta în cale, doar anunțați-ne!”, a încercat reporterul să transmită poliției. 

Ca răspuns însă, a fost anunțat că este arestat. 

"Sunt îngrijorătoare imaginile, mai ales că jurnalistul nu face decât să relateze. CNN este cea mai cunoscută reţea de TV din lume, vedem că reporterii respectă regulile, sunt acolo doar pentru a relata. Nu sunt violenţi  nu participă la proteste, nu împiedică poliţia. Doar relatează. Un astfel de incident ar trebui să aibă parte de o reacţie extrem de rapidă şi fermă de la Washington. Dar relaţia dintre Trump şi CNN este ca relaţia dintre Antena 3 şi Traian Băsescu. 

Pentru faptul că îşi fac datoria, sunt arestaţi. Sper ca societatea americană să reacţioneze şi libertatea presei să fie garantată, iar astfel de gesturi să fie condamnate. Ştim bine că statele americane au un mare grad de independenţă şi atât poliţia, cât şi guvernatorii, primarii, au o putere mult mai mare decât în alte state şi mai ales decât în România", a declarat Radu Tudor la Antena 3. 

Protestatarii s-au confruntat cu poliţia pentru a doua zi consecutivă în oraşul american Minneapolis, într-o revărsare de furie în urma morţii unui bărbat de culoare, care a fost provocată de un ofiţer de poliţie, potrivit BBC.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre şi au pulverizat graffiti, iar mai multe magazine au fost jefuite.

Proteste au fost, de asemenea, la Chicago, Illinois, Los Angeles, California şi Memphis, Tennessee.

×
Subiecte în articol: jurnalisti cnn
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close