Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii Antenei 3, reţinuţi timp de două ore în Transnistria

Jurnaliştii Antenei 3, reţinuţi timp de două ore în Transnistria

Jurnaliştii Antenei 3, reţinuţi timp de două ore în Transnistria
Sursa foto: Foto: badpolitics.ro
28 Noi 2010   •   21:36

Jurnaliştii Antenei 3 au fost reţinuţi timp de două ore în Transnistria. S-a întâmplat în timp ce se întorceau din localitatea de baştină a fostului şef al statului, Vladimir Voronin.

Un ofiţerul transnistrean a fost filmat în timp ce interoga echipa Antenei 3. Jurnaliştii au fost opriţi la un filtru al miliţiei transnistrene, pentru un presupus control de rutină.

Echipa Antenei 3 se întorcea din Cocieri, un sat de peste Nistru în care votau consătenii din Corjova ai fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin.

Corjova se află, de asemenea, peste Nistru, dar localnicii nu au recunoscut niciodată  regimul de la Tiraspol aşa că satul a rămas sub jurisdicţia Chişinăului.

Cu ani în urmă, transnistrenii aveau doar dreptul să patruleze această zonă, dar acum regimul de la Tiraspol o controlează, practic.

Localnicii sunt convinşi că Republica Moldova va pierde acest teritoriu. Chiar şi la alegerile din acest an, au fost nevoiţi să voteze în satul vecin, Cocieri. Şi asta pentru că, la toate alegerile de până acum, miliţia transnistreană şi asociaţiile cazacilor au blocat procesul de votare în Corjova, chiar de la ora 7, la deschiderea urnelor.


Jurnaliştii Antenei 3 au fost reţinuţi două ore în Transnistria
 



×
Subiecte în articol: Transnistria
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close