Antena 3 CNN Externe Loteria Vizelor 2020. Pași de urmat și condiții pentru înscriere

Loteria Vizelor 2020. Pași de urmat și condiții pentru înscriere

A început programul Diversity Visa, cunoscut în trecut ca "Loteria Vizelor 2020", program care permite acordarea vizei de imigrare pe criterii de diversitate.

Loteria Vizelor 2020. Pași de urmat și condiții pentru înscriere
Sursa foto: Hepta
de Alina Anghel    |    07 Oct 2020   •   20:25

Românii care îşi doresc să trăiască visul american se pot înscrie începând de astăzi şi până pe 10 noiembrie. Antena 3 vă prezintă în exclusivitate care sunt paşii de urmat şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscriere.

În fiecare an, Departamentul american de Stat oferă aproximativ 55.000 de vize în cadrul programului ''Diversity Visa", cunoscut în trecut ca ''Loteria Vizelor''. În ultimii cinci ani, peste 1.600 de vize au ajuns la românii care s-au înscris în program. Iar anul acesta, cei dornici să trăiască în Statele Unite cu drepturi depline se pot înscrie pentru şansa de a obţine o viză de imigrare.

"Astăzi a început programul ''Diversity Visa 2022'' la ora locală 19:00 şi se va încheia pe 10 noiembrie la ora locală 19:00. Programul este în vigoare de mult timp, şi a început pentru a oferi oamenilor oportunitatea de a imigra în Statele Unite, nu doar celor care au familie aici sau primesc un loc de muncă, pentru a avea o diversitate mai mare în Statele Unite", a declarat Sharon Umber, Consul Generak.

Loteria Vizelor 2020. Cerințe pentru programul Diversity Visa

Nu toată lumea se califică. Pentru înscrierea în program, solicitantul trebuie să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau să fi lucrat cel puţin doi din ultimii cinci ani într-o meserie eligibilă în Statele Unite. Nu este singura cerinţă însă.

"Există o serie de cerinţe pentru ca un aplicant să se înscrie în programul ''Diversity Visa'', este nevoie de un paşaport românesc valid, aflat în termen de valabilitate. Vor mai avea nevoie de o fotografie tip viză, o fotografie care îndeplineşte toate criteriile unei fotografii de viză, este foarte important ca fotografia să fie recentă, din ultimele şase luni", a explicat viceconsulul North Charles.

Atenţie! Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi descalificaţi. Foarte important, înscrierea în program este gratuită.

După înscriere, este foarte important ca participanții să păstreze numărul unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2022.

Loteria Vizelor 2020. Toate informațiile despre cum se aplică

"Selecţia nu garantează că solicitantul va obţine viza. Este posibil ca o persoană să fie selectată dar apoi să nu fie eligibillă pentru a şi primi viza. De exemplu, persoana trebuie să demonstreze că se poate susţine financiar în Statele Unite. Selecţia în programul DV nu garantează  că persoana va primi asistenţă publică sau asistenţă pentru a se stabili în Statele Unite", a precizat viceconsulul North Charles.

Oficialii Ambasadei SUA vor oferi însă informaţii celor interesaţi de program.

Departamentul de Stat nu trimite E-mailuri de confirmare a selecţiei. Începând cu data de 8 mai 2021, toți participanții din Programul DV-2022 vor avea posibilitatea să verifice electronic statusul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa: dvprogram.state.gov.

Pe aceeași pagină, participanții selectați vor putea găsi informații despre cum pot să solicite acordarea vizelor de tip DV pentru ei și pentru membrii eligibili ai familiei. Tot prin intermediul opțiunii Entrant Status Check, Departamentul de Stat va confirma programarea la interviul pentru acordarea vizei.

×
Subiecte în articol: Loteria Vizelor 2020
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close