Antena 3 CNN Externe Magistraţii din Jakarta: Nicolae Popa va fi extrădat

Magistraţii din Jakarta: Nicolae Popa va fi extrădat

Magistraţii din Jakarta: Nicolae Popa va fi extrădat
08 Dec 2010   •   13:08

Magistraţii din Jakarta au decis extrădarea lui Nicolae Popa. Decizia a fost luată miercuri, în cadrul procesului în care se judecă cererea României pentru aducerea acasă a condamnatului. Decizia este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene, Iskandar Hasan, a declarat la finalul lunii noiembrie, că Popa fi extrădat în România în luna decembrie. Oficialul indonezian a mai precizat la acea dată că, având în vedere că Indonezia nu are un acord de extrădare cu România, autorităţile vor mai aştepta până când o instanţă indoneziană se va pronunţa definitiv în legătură cu această decizie.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. În 2006, Nicolae Popa fost condamnat în absenţă de un tribunal românesc, pentru înşelarea a peste 100.000 de persoane prin intermediul FNI.

Între timp, procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu continuă. Omul de afaceri, acuzat de favorizarea infractorului, mai exact a lui Nicolae Popa, a avut un nou termen de judecată luni. Afaceristului i s-a făcut rău în timpul procesului, fiind transportat la spital.

 



×
Subiecte în articol: Nicolae Popa extradare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close