Antena 3 CNN Externe Marea Britanie analizează o pilulă "minune" împotriva COVID-19

Marea Britanie analizează o pilulă "minune" împotriva COVID-19

Premierul britanic a anunțat o pilulă "minune" împotriva COVID-19, care urmează să fie gata în toamna acestui an. Cei care sunt depistați cu COVID-19 pot merge acasă, își pot administra singuri această pilulă, iar ea reduce șansele unui deces în cazul unei persoane bolnave.

Marea Britanie analizează o pilulă "minune" împotriva COVID-19
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2021   •   18:16

Un nou grup de medicamente cu șanse mari de a preveni COVID-19 chiar din stadiile incipiente ale infecției a fost prezentat in Marea Britanie. Intre ele este si TOCILIZUMAB, un medicament antiinflamator pentru tratarea artritei, si care reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme severe de COVID.

Mircea Iliescu, genetician la Universitatea Cambridge a oferit mai multe detalii despre medicamentul minune, la Antena 3.

"Este o dorință, așa cum spunea și premierul britanic, iar el spunea că ar putea fi o pilulă la toamnă. Se lucrează, dorința noastră, a tuturor este să avem niște pilule, medicamente, simple, pentru ca boala să nu se agraveze. Despre asta vorbea premierul britanic.

Marea Britanie va face niște grupuri de lucru pentru a grăbi aceste studii. Niște companii farmaceutice cercetează deja substanțe antivirale, dar nu este ceva ușor. Nici pentru gripă nu avem un medicament clar antiviral. Deci nu e ușor să găsești ceva direct, dar se lucrează.

În Marea Britanie există și spray-uri în teste, ce par să oprească agravarea bolii, dar momentan cea mai bună șansă rămâne vaccinarea", a explicat Mircea Iliescu, genetician la Cambridge.

Boris Johnson anunță un medicament minune împotriva COVID-19

"Astăzi vreau să anunţ ceea ce sperăm că va fi o nouă linie de apărare medicală. Regatul Unit a fost prima ţară din lume care a folosit dexametazona, medicament care a salvat milioane de vieţi pe tot cuprinsul globuluI.

Astăzi creăm o grupare operativă pentru antivirale, care va crea cele mai eficiente medicamente şi va sprijini dezvoltarea acestora prin efectuarea unor teste clinice cu scopul de a le omologa şi lansa pe piaţă până la toamnă.

Asta înseamnă, de exemplu, că dacă eşti testat pozitiv, ar putea exista o pilulă pe care o iei acasă pentru a preveni acţiunea virusului şi a reduce riscul ca infecţia să ducă la îmbolnăvirea gravă", a precizat premierul Boris Johnson.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close