Antena 3 CNN Externe Mexic. Tânăr de 14 ani, acuzat că ar fi asasin plătit în slujba traficanţilor de droguri

Mexic. Tânăr de 14 ani, acuzat că ar fi asasin plătit în slujba traficanţilor de droguri

Mexic. Tânăr de 14 ani, acuzat că ar fi asasin plătit în slujba traficanţilor de droguri
Sursa foto: Foto: news.sky.com
04 Dec 2010   •   15:50

Un adolescent mexican de 14 ani, acuzat a fi un criminal în numele traficanţilor de droguri, a fost arestat în timp ce se îmbarca în avion, în statul Morelos, la graniţa cu Statele Unite ale Americii, a anunţat vineri o sursă militară, citată de AFP.
   
Edgar, alias "El Ponches", care şi-a început activitatea când avea 11 ani, a fost arestat joi, la miezul nopţii, pe aeroportul Xochitepec, a declarat, pentru AFP, un oficial militar.
   
Adolescentul a declarat că l-ar fi forţat lideri ai cartelurilor de droguri să ucidă, în caz contrar el ar fi fost el asasinat.
   
Edgar a mai spus că intenţiona să zboare până la San Diego, în California (SUA), unde s-ar fi întâlnit cu mama sa vitregă.
   
Arestat, împreună cu o soră în vârstă de 19 ani, adolescentul era purtătorul de documente de identitate care indicau faptul că s-ar fi născut în San Diego.
   
Potrivit presei locale, telefoane mobile ale celor doi fraţi conţin imagini cu modul în care erau torturate victimele adolescentului.
   
Băiatul era căutat de autorităţi de la sfârşitul lunii octombrie. Imagini video fuseseră difuzate cu adolescentul care mărturisea că a ucis mai mulţi oameni ai lui Isus Radilla, lider al cartelului numit Pacificul de Sud.
   
O fotografie în care se vedea cum este sacrificată o victimă a fost, de asemenea, publicată.
   
Adolescentul fusese recent eliberat pe cauţiune, din cauza vârstei sale, după ce fusese capturat în cadrul unei acţiuni militare în care au fost arestaţi şase presupuşi ucigaşi, conform mass-media. Suspecţii şi-au mărturisit crimele.
   
Mai mulţi bărbaţi au fost găsiţi agăţaţi de podurile din Cuernavaca, la o sută de kilometri de Mexico City.
   
Suspecţii au relatat faptul că adolescentul era responsabil pentru tăierea capetelor şi organelor genitale ale victimelor, potrivit presei.
   
"Eu doar le ucideam, nu le-am agăţat de poduri niciodată", a declarat vineri adolescent, în faţa procurorului.

 


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close