Antena 3 CNN Externe Navă comercială italiană cu cinci români la bord, în derivă în apele egiptene

Navă comercială italiană cu cinci români la bord, în derivă în apele egiptene

Navă comercială italiană cu cinci români la bord, în derivă în apele egiptene
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Dec 2010   •   19:19

Nava comercială italiană "Jolly Amaranto", cu cinci marinari români la bord, este, de sâmbătă, în derivă în apele egiptene, în urma unei avarii. Potrivit armatorului navei, niciun marinar nu este rănit dar cu toţii sunt foarte îngrijoraţi pentru că, din cauza vremii, operaţiunile de salvare sunt îngreunate. Între timp, o navă de croazieră, care a întâmpinat probleme în oceanul Atlantic, în urmă cu câteva zile, a ajuns cu bine la destinaţie. La bordul ei se aflau mai mulţi români.

Vasul "Jolly Amaranto", sub pavilion italian, a fost surprins de o furtună violentă, iar motoarele i-au cedat. Mai multe nave se îndreaptă în zona de unde a fost lansat semnalul S.O.S., însă operaţiunea de salvare se desfăşoară cu greutate, din cauza valurilor puternice. Totuşi, compania care deţine vasul a precizat că echipajul nu este în pericol.

Nu este o încărcătură periculoasă. La bord avem coniac, whisky, produse chimice, gumă, produse farmaceutice, vopsea, Este o încărcătură care nu provoacă probleme mediului.

Alături de cei cinci români, la bord se mai află şi 16 italieni.

Mult mai norocoşi au fost câţiva români aflaţi la muncă  pe o navă de corazieră. După un accident în largul oceanului Atlantic nava Clelia II a ajuns în siguranţă la destinaţia finală, portul Uşuaia din sudul Argentinei.

În ciuda sperieturii prin care au trecut, mulţi pasageri au văzut totul ca pe o aventură.

În prezent vasul Clelia II se află în portul argentinian unde i se va face o inspecţie riguroasă înainte de a a pleca, din nou, la drum.

Tot din cauza vremii, un cargo, aflat sub pavilion moldovenesc s-a scufundat la 13 km de portul Ashdod din Israel. La bordul ambarcaţiunii se aflau 11 marinari ucraineni care au fost salvaţi de echipele de salvare.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close