Antena 3 CNN Externe Categoria de vârstă care răspândește cel mai mult SARS-CoV2! Nu copiii sunt cei care ne pun în pericol

Categoria de vârstă care răspândește cel mai mult SARS-CoV2! Nu copiii sunt cei care ne pun în pericol

Tinerii sunt cei care răspândesc în cea mai mare măsură coronavirusul, şi nu copiii, arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii.

Categoria de vârstă care răspândește cel mai mult SARS-CoV2! Nu copiii sunt cei care ne pun în pericol
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   08:31

Mai precis, persoanele cu vârste între 20 şi 49 de ani sunt responsabile pentru apariţia celor mai multe cazuri noi de COVID-19.

Nu copiii răspândesc cel mai mult COVID

Deşi, iniţial, s-a crezut că cei mici ar răspândi cel mai mult virusul Sars CoV-2, studiul a arătat că nu este aşa.

În plus, potrivit cercetătorilor, copiii sunt cei care au răspândit foarte puțin virusului, la fel ca şi adulții în vârstă. 

Această descoperire poate înseamna că deschiderea școlilor ar putea să nu contribuie la transmiterea virusului, dacă răspândirea este controlată în rândul tinerilor adulți.

Tinerii de 20-49 ani, responsabili pentru 76% din infectări

Rezultatele studiului făcut în SUA mai arată că persoanele cu vârste între 35 și 49 de ani sunt responsabile pentru 41% dintre infectările cu coronavirus din valul care a început în State la mijlocul lunii august, în timp ce adulții cu vârste între 20 și 34 de ani sunt responsabili pentru alte 35% dintre infectări. 

Copiii și tinerii sunt responabili pentru 6% dintre infectări, în timp de persoanele cu vârste între 50 și 64 de ani pentru 15% dintre infecții.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 raspandire copii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close