Antena 3 CNN Externe O familie de japonezi trăieşte într-o mini-locuinţă

O familie de japonezi trăieşte într-o mini-locuinţă

O familie de japonezi trăieşte într-o mini-locuinţă
15 Noi 2010   •   17:02

O familie de japonezi trăieşte într-o casă cât un garaj. Abia au loc să facă doi paşi că dau de un perete. Însă ar putea lansa o adevărată modă în Tokyo, pentru că mini-locuinţele par soluţia perfectă, dacă ne gândim la spaţiul limitat din oraş şi preţurile exorbitante.

Nu este o iluzie optică, ci soluţia ingenioasă a unor japonezi, mamă şi fiu, care aveau un garaj. Şi-au dat seama că nu vor avea niciodată destui bani pentru a-şi cumpăra o casă. Aşa că au investit în transformarea garajului într-o locuinţă cât mai confortabilă. S-au extins pe înălţime. Şi au construit o ciudată scară care să ocupe cât mai puţin spaţiu.

În mini-locuinţa japonezilor, fiecare colţişor este folosit ca spaţiu de depozitare. Din pereţi ies tot felul de sertare, aparatele electronice sunt ascunse pe rafturi glisante, iar chiuveta pare mai potrivită pentru o casă de păpuşi.

Japonezii nu sunt, însă, prea convinşi că ideea lor a fost cu adevărat salvatoare. Stau deja de şase luni în noua lor casă. Dar vor mai avea nevoie de ceva timp până când se vor obişnui cu asemenea condiţii.

 

×
Subiecte în articol: japonia familie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close