Antena 3 CNN Externe Oamenii din Budapesta anunţă noi proteste: ''Ajunge cu minciunile, ajunge cu Orban şi cu această mizerie!''

Oamenii din Budapesta anunţă noi proteste: ''Ajunge cu minciunile, ajunge cu Orban şi cu această mizerie!''

Oamenii din Budapesta anunţă noi proteste: ''Ajunge cu minciunile, ajunge cu Orban şi cu această mizerie!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
14 Dec 2018   •   17:14

Se anunţă noi proteste la Budapesta, din cauza aşa-numitei legi a sclaviei. Seara trecută, câteva mii de oameni au protestat faţă de legea care măreşte numărul de ore suplimentare pe care angajatorii îl pot cere. Documentul prevede creşterea de la 250 la 400 a numărului maxim de ore suplimentare pe an. Guvernul e acuzat şi că încearcă să influenţeze justiţia prin intermediul unei legi privind tribunalele administative, puse în subordinea ministrului Justiţiei.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza aşa numitei legi a sclaviei, care le permite angajatorilor să pretindă salariaţilor până la 400 de ore suplimentare pe an. Mai mult, firmele îi pot plăti orele suplimentare în termen de trei ani. Sindicatele afirmă că legea a fost elaborată la cererea companiilor străine, prezente în Ungaria, care se confruntă cu o criză de forţă de muncă.

''Ajunge cu minciunile, ajunge cu Orban şi cu această mizerie!'', au strigat oamenii pe străzi. Aproape 3.000 de oameni au blocat piaţa din faţa Parlamentului şi unul din podurile de peste Dunăre. Manifestanţii au fost însă blocaţi de forţele de ordine. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene ca să alunge mulţimea furioasă.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close