Antena 3 CNN Externe Obama: Viitorul Egiptului va fi determinat de poporul egiptean

Obama: Viitorul Egiptului va fi determinat de poporul egiptean

Obama: Viitorul Egiptului va fi determinat de poporul egiptean
Sursa foto: Foto: blogs.chron.com
04 Feb 2011   •   23:57

Vineri, în cadrul unei conferinţe comune cu primul ministru canadian, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a pronunţat cu privire la situaţia din Egipt, informează NBC News.

Preşedintele american a declarat că Statele Unite se opun cu vehemenţă folosirii violenţei pentru a trece peste această criză. "Transmitem un mesaj puternic şi fără echivoc: Atacurile asupra reporterilor sunt inacceptabile. Atacurile asupra activiştilor pentru drepturile omului sunt inacceptabile. Atacurile asupra protestatarilor paşnici sunt inacceptabile".

Referindu-se la tranziţia regimului politic, Obama a declarat că viitorul Egiptului trebuie să fie decis de poporul egiptean, fiind foarte clar că este necesară o tranziţie care să înceapă acum.

Tranziţia, susţine preşedintele Statelor Unite, trebuie să însemne o schimbare stabilă, care să fie în concordanţă cu drepturile poporului egiptean şi opţiunea acestuia. Acest moment de cumpănă în istoria unei civilizaţii vechi trebuie tratat ca un moment de oportunitate, un moment pe care egiptenii să îl folosească pentru a-şi construi viitorul pe care îl merită.

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Egipt proteste
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close