Antena 3 CNN Externe Paradă istorică în Statele Unite ale Americii, de 4 iulie

Paradă istorică în Statele Unite ale Americii, de 4 iulie

Paradă istorică în Statele Unite ale Americii, de 4 iulie
Sursa foto: Foto: Wikipedia
04 Iul 2019   •   18:23

Inspirat de festivităţile de Ziua Naţională a Franţei, Donald Trump a vrut să aibă o paradă militară cel puţin la fel de fastuoasă. Zeci de tancuri vor defila pe străzile principale din Washington DC, în timp ce avioanele de luptă vor zbura deasupra capitalei Statelor Unite. Preşedintele american va ţine, de asemenea, un discurs la Loncoln Memorial.

"Va fi un 4 Iulie grandios în Washington DC. "Salut către America". Pentagonul şi liderii militari sunt încântaţi să facă asta şi să arate americanilor, printre alte lucruri, cele mai puternice şi performante arme din întreaga lume. "

Democraţii, în schimb, critică liderul de la Casa Albă pentru că a politizat evenimentul, dar şi pentru costurile uriaşe care se ridică la două milioane şi jumătate de dolari. Între timp, autorităţile se tem că tancurile vor degrada semnificativ străzile.

Ziua se încheie cu un foc de artificii mai spectaculos şi cu o durată mai mare ca în anii precedenţi, promite Donald Trump. Totodată, vor avea loc şi o serie de concursuri de mâncat hotdogi sau plăcinte.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close