Antena 3 CNN Externe Dezbateri aprinse cu privire la pașaportul COVID. Țările în care am putea merge doar după vaccinarea anti-COVID

Dezbateri aprinse cu privire la pașaportul COVID. Țările în care am putea merge doar după vaccinarea anti-COVID

La nivelul Uniunii Europene este o dezbatere aprinsă pe tema unei posibile introduceri a pașaportului COVID pentru cei care au fost vaccinați.

Dezbateri aprinse cu privire la pașaportul COVID. Țările în care am putea merge doar după vaccinarea anti-COVID
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    18 Ian 2021   •   13:15

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care susţine că o astfel de măsură nu trebuie luată în grabă.

Deşi nu a respins ideea unei dezbateri cu privire la un asemenea document în statele membre UE, Charles Michel a avertizat în legătură cu pericolul impunerii, prea repede, a paşaportului de vaccinare.

"Dacă ar fi să punem în aplicare acest lucru prea curând, asta ar crea o frustrare gigantică", a comentat preşedintele Consiliului European.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a fost cel care a pus pe masă ideea unui paşaport de vaccinare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins în trecut ideea, spunând că nu este una bună și că s-ar putea crea un cadru de discriminare care ar putea fi inacceptabil. 

Așa cum s-au exprimat liderii Uniunii Europene, este vorba de un certificat de vaccinare care ar putea fi folosit la graniță, așa cum este și testul PCR, însă să nu fie ceva obligatoriu. 

×
Subiecte în articol: pasaport COVID-19 Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close